Nieuwsbrief 5 maart 2007

East West Railways

Railion Deutschland en het Poolse PCC Rail richten dit jaar een gezamenlijk railgoederenvervoerbedrijf op onder de naam East West Railways. Vestigingsplaats is de Poolse stad Wroclaw. Het bedrijf verwacht met behulp van hoogwaardige en flexibele logistieke concepten nieuwe transporten tussen beide landen op het spoor te kunnen zetten.

East West Railways begint met een loccenpark van 20 diesel-elektrische locomotieven (type BR 232) die volledig geschikt zijn om in beide landen te rijden. PCC Rail - dochter van PCC uit Duisburg (handel, chemie en logistiek) beschikt over 105 locomotieven en 3.600 goederenwagens. De oprichting van het nieuwe bedrijf vormt een aanvulling op de bestaande samenwerking met de Poolse staatsspoorwegmaatschappij PKP. De oprichting van het nieuwe bedrijf behoeft nog wel goedkeuring van de bevoegde mededingingsautoriteiten.

23 extra loccen geschikt voor Scandinaviƫ

Railon rust 23 moderne elektrische locomotieven uit met systemen die het mogelijk maken om zowel in Duitsland, Denemarken als Zweden te rijden. De 23 locomotieven vormen een forse uitbreiding van de bestaande pool van 13 locs die met dit landenpakket zijn uitgerust. Met de inzet van deze locomotieven krijgt het vervoer op Zweden dat in 2006 een omvang had van zes miljoen ton een krachtige impuls.

Railion Nederland is onderdeel van DB Logistics, de transport en logistiek divisie van Deutsche Bahn AG.