Politie Haaglanden

Persberichten 6 maart

Haaglanden, 06-03-2007

Vergeetachtige fietsendief
Den Haag Een 38-jarige fietsendief uit Den Haag werd 5 maart op heterdaad bij het Centraal Station betrapt. Na een melding van mogelijke fietsendiefstal gingen agenten om 16:30 uur naar het Koningin Julianaplein. Daar reed de verdachte net weg op een damesfiets. Hij beweerde dat die zijn eigendom was, maar bij navraag bleek hij zich het nummer van het cijferslot niet te weten. Camerabeelden bevestigden later de fietsendiefstal. De man is aangehouden en zit nog vast.

Inbreker op heterdaad betrapt
Den Haag Een 34-jarige Zoetermeerse inbreker is vanochtend op heterdaad betrapt. Na een melding op 6 maart om 1:30 uur ging de politie naar de Finnenburg, waar zou worden ingebroken. Daar zagen agenten dat de toegangdeur van het portiek was geforceerd en hoorden zij binnen geluiden van versplinterend hout. De man die daarna naar buiten kwam, moet onaangenaam verrast zijn door het zien van de agenten. Hij werd direct aangehouden.

Agressieve dropliefhebber
Den Haag Zijn voorliefde voor dropjes kan een gisteren 26-jarige aangehouden man uit Den Haag wel eens de das omdoen. Een getuige zag de man 6 maart om 3:50 uur aan geparkeerde autos rommelen. Agenten zagen hem later op de Benoordenhoutseweg fietsen en hielden hem aan. De verdachte reageerde zeer agressief. Bij fouillering vonden de agenten glasscherven en dropjes. In een aantal autos in de directe omgeving was inderdaad ingebroken, en in een auto lagen dezelfde dropjes.

Met joint, zonder achterlicht
Den Haag Een 27 jarige man uit Den Haag die gisteren werd betrapt op fietsen zonder achterlicht, bleek ook nog een aantal dagen hechtenis tegoed te hebben. De man werd 5 maart om 21:50 uur op het Dr. de Visserplein aangehouden. Hij moest nog een 134,- aan boetes voldoen. De man had bovendien een joint in zijn hand, en nog wat wiet en hasj bij zich. Hij werd aangehouden.

Steekpartij bij Leger des Heils
Den Haag In het opvangcentrum van het Leger des Heils aan de Nieboerweg heeft een 60-jarige Haagse man gisteravond een andere man aangevallen met een aardappelschilmesje. De wijkagenten waren na de melding op 5 maart om 19:00 uur snel ter plekke en hebben de man aangehouden. Het steekwapen werd aangetroffen op de kamer van de verdachte. De man is aangehouden en bekende later. Het 37-jarige Haagse slachtoffer zou hem voortdurend hebben getreiterd

44-jarige man onderuit door aanrijding
Den Haag Een 44-jarige Hagenaar kwam maandag 5 maart omstreeks 12.45 uur ten val op het fietspad van de kruising Withuijsstraat met de Goeverneurlaan. De ambulance vervoerde het slachtoffer met onbekend letsel naar het ziekenhuis. Waarom de Hagenaar op zijn bromfiets plotseling uitweek, is niet bekend. De 41-jarige bestuurder van de auto waar de man mee in botsing kwam, vertelde de politie met normale snelheid gereden te hebben. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Snelheidscontroles
Den Haag Op diverse locaties in de stad controleerde de politie maandag 5 maart met de radar de snelheid van passerende voertuigen. In totaal zijn 2.800 voertuigen gecontroleerd en hebben 271 automobilisten de maximum toegestane snelheid van 50 km/uur overschreden. Zij ontvangen binnenkort een bekeuring in de bus. De hoogst gemeten snelheid was 85 km/uur.

Cliënt steelt geld van tandarts
Den Haag - Een 51-jarige man nam maandag 5 maart omstreeks 12.40 uur, na zijn behandeling bij de tandarts aan de Goeverneurlaan, geld weg uit een kistje dat in de praktijk stond. De man vertelde de tandarts dat hij zich niet lekker voelde en naar huis zou gaan. Voordat hij de praktijk verliet pakte hij het geld tijdens afwezigheid van de tandarts. Een schilder die op dat moment bezig was aan het pand zag de diefstal en meldde dit aan de tandarts, die daarop de politie belde. De politie onderzoekt de zaak.

Twee jongens aangehouden bij gestolen auto
Leidschendam (Leidschendam-Voorburg) Twee jongens van 15 en 16 jaar uit Den Haag zijn maandag 5 maart om 17.10 uur aangehouden op de Gravin Julia van Stolberglaan. Deze jongens bevonden zich en rondom een auto die gestolen bleek. De twee zijn meegenomen naar een politiebureau om te worden gehoord over de auto.

Zonder rijbewijs achter het stuur
Rijswijk Agenten zetten 5 maart om tien uur tijdens hun surveillance voor controle een auto aan de kant van de weg op het Hendrik Ravesteinplein. De bestuurster, een 23 jarige Leidschendamse, bleek tot vier maal toe in een onverzekerde auto te hebben gereden daarvoor haar rijbewijs in had moeten leveren. Dit had ze niet gedaan dus hebben de agenten dat nu voor geregeld.

Kaarten voor Afrika zonder vergunning
Rijswijk Een 83-jarige Rijswijker vond het 5 maart om 17.15 uur bijzonder opmerkelijk dat een jongen die bij hem kaarten voor een goed doel kwam verkopen, de euro die de man hem gaf gewoon in zijn zak stopte. Hij waarschuwde de politie die de jongen dichtbij op een bankje vond. De 17-jarige jongen uit Rotterdam verklaarde geld op te halen voor kinderen met aids in Afrika, maar kon geen vergunning laten zien. Daarop hielden de agenten hem aan. Hij kreeg een bekeuring en zijn ouders zijn op de hoogte gesteld..

Weinig in orde
Delft Agenten zagen 5 maart om 16.30 uur een rode brommer langsrijden waarvan de bestuurder geen helm droeg. Toen ze hem aan het Vrouwenjuttenland staande hielden, kon de 17-jarige bestuurder ook geen kentekenbewijs, rijbewijs of verzekeringsbewijs tonen. De agenten hielden hem aan en de jongen betaalde op het bureau de boete.

Politie pakt zwartrijders aan
Delftgauw- In februari en maart hebben politieagenten samen met medewerkers van Connexxion een controle gehouden op het traject Delft-Delfgauw. Reizigers, chauffeurs en controleurs hadden tegen de groep frequente zwartrijders al diverse malen aangegeven dat ook zij gewoon hun kaartje af moeten stempelen. De enige reactie hierop was een scheldpartij. Inmiddels hebben politieagenten twee controles uitgevoerd. Hierbij zijn in totaal 17 bekeuringen uitgeschreven voor het niet hebben van een geldig vervoersbewijs. De komende weken worden vaker controles uitgevoerd.

Automobiliste schept rennende voetgangster
Zoetermeer - Bij een aanrijding op maandag 5 maart rond 19.00 uur, raakte een 13-jarige Zoetermeerse voetgangster gewond. Zij stak rennend de van der Hagenstraat over, toen een 46-jarige automobiliste niet meer op tijd kon remmen en het slachtoffer aanreed. De GGD kwam ter plaatse voor het slachtoffer. De politie onderzoekt nog of de automobiliste een proces-verbaal krijgt.