Gemeente Aalburg


Verwanten snel op de hoogte

Dat briljante ideeën helemaal niet zo ingewikkeld hoeven te zijn, bewees het Korps Landelijke Politie Diensten deze week maar weer eens.

Zij kwamen met een even simpele als waardevolle tip voor alle bezitters van een mobiele telefoon: programmeer in uw toestel onder de naam ´ICE´ het telefoonnummer in van de persoon, waarvan u wilt dat deze gewaarschuwd wordt als u onverhoopt wat overkomt. De afkorting ICE staat in dit geval voor ´In Case of Emergency´.

Indien u meerdere nummers wilt opslaan, maak dan gebruik van de namen ICE1, ECE2, ICE3,...

Ook in de regio Midden- en West-Brabant worden hulpverleners regelmatig geconfronteerd met een slachtoffer, dat niet aanspreekbaar is. Uiteraard stelt de politie in dergelijke gevallen alles in het werk om zo snel mogelijk een partner of familielid te informeren, maar zij kan daarbij vaak slechts afgaan op adresgegevens van het slachtoffer. En zeker wanneer het slachtoffer alleenstaand is of een werkende partner heeft, kan er soms behoorlijk wat tijd verstrijken voor de verwanten zijn gevonden.

De geboden oplossing biedt voor alle partijen - slachtoffer, verwanten én hulpdiensten - eigenlijk alleen maar voordelen.

Creëer nu meteen een ICE-adres met telefoonnummer in je GSM.