Gemeente Doesburg


week 07-2007

Rubriek Nieuws uit het stadhuis, plaatsing d.d. 14 februari 2007, week 7.

BESTUURSVERGADERINGEN

Collegebesluiten

In zijn vergadering van 6 februari 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen:


· Het college zal een aantal afspraken formuleren, waaraan politieke partijen geacht worden zich te houden bij het plaatsen van verkiezingsbiljetten ten tijde van verkiezingen.


· Voor de tijdelijke coördinatie rondom het nieuwe jongerencentrum heeft het college opdracht verstrekken aan een organisatie. Hiermee beoogt het college een extra impuls te geven aan het jongerenwerk en een goede start te maken met het nieuwe jongerencentrum op De Linie.


· Met het oog op de komende uitbesteding van het groenonderhoud in Doesburg heeft het college o.a. besloten om voor een aantal bestekken over te gaan op een meervoudige onderhandse aanbesteding.

BOUWEN EN WONEN

Vrijstellingsprocedure Kraakselaan 113-115

Burgemeester en wethouders van Doesburg zijn voornemens vrijstelling te verlenen overeenkomstig artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening ten behoeve van het realiseren van 22 appartementen aan de Kraakselaan 113-115.

Het verzoek om vrijstelling en de ruimtelijke onderbouwing liggen met ingang van donderdag 15 februari 2007 gedurende zes weken voor een ieder ter inzage op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze schriftelijk naar voren brengen tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer A.J.A. Putker, tel. (0313) 481371.

Vrijstellingsprocedure gewijzigd gebruik Broekhuizerweg 6 (Bedrijventerrein Beinum)
Burgemeester en wethouders van Doesburg geven kennis van het verzoek om vrijstelling van het bestemmingsplan Bedrijventerrein Beinum 1990 voor het gewijzigd gebruiken van het perceel kadastraal bekend gemeente Doesburg, sectie E, nummer 2998 (Broekhuizerweg 6) ten behoeve van bedrijfsdoeleinden. Het verzoek is in strijd met de voorschriften van het geldende bestemmingsplan, omdat een gebruik voor bedrijfsdoeleinden niet in overeenstemming is met de gebruiks- en bouwbepalingen van het geldende bestemmingsplan.

Het college is voornemens hiervoor vrijstelling te verlenen overeenkomstig artikel 19 lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening. Het verzoek om vrijstelling en de ruimtelijke onderbouwing liggen met ingang van 15 februari 2007 gedurende zes weken ter visie op het Publieksbureau, Ph. Gastelaarsstraat 2. Gedurende deze termijn kan een ieder zijn/haar zienswijze tegen het voornemen om vrijstelling te verlenen schriftelijk naar voren brengen bij burgemeester en wethouders, postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Indien u mondeling wilt reageren, kan dit na afspraak met de heer Putker of mevrouw Vogelzang, tel. (0313) 481371.

Aanvraag bouwvergunningen

De volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen op:

5-2-2007 Kraakselaan 4 vervangen van een deurkozijn in een raamkozijn

5-2-2007 Goudenregenstraat 47 gedeeltelijk vernieuwen, veranderen van de kozijnen in voor en achtergevel

5-2-2007 Geerhuizen 27 plaatsen van een overkapping

6-2-2007 Geerhuizen 25 plaatsen van een overkapping

Aanvraag sloopvergunningen

De volgende aanvragen om een sloopvergunning zijn ontvangen op:

6-2-2007 Koepoortdijk 2 slopen van een stallingruimte

Aanvraag aanlegvergunningen

De volgende aanvragen om een terrasvergunning zijn ontvangen op:

6-2-2007 Koepoortwal ong. aanleggen van een definitief parkeerterrein, genaamd "De Bleek"

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen de vergunning verleend op:

2-2-2007 Ooipoortstraat 23 wijzigen van de voorgevel en het realiseren van 4 appartementen

7-2-2007 Didamseweg 4 oprichten van 8 appartementen met kantoor- en stallingsruimten

7-2-2007 F.D. Rooseveltsingel 62a plaatsen van 2 dakramen

Verleende bouwvergunningen ex. Artikel 50 lid 4 WW

Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen de vergunning verleend op:

5-2-2007 Magnolialaan 104 vergroten van de woning

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstand (subcommissie) te Doesburg

De eerstvolgende zitting van de rayonarchitect van de welstandscommissie is gepland op dinsdag 20 februari 2007 vanaf 9.00 uur in het stadhuis van Doesburg. Tijdens deze openbare zitting zullen de nieuw ontvangen bouwplannen en andere verzoeken aan de rayonarchitect van de welstandscommissie worden voorgelegd.

De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362). Ook is deze dan te vinden op de website van deze gemeente www.doesburg.nl.

OVERIGE VERGUNNINGEN

Kapvergunningen

Voor de volgende bomen is een kapvergunning verleend :

08-02-2007 Eekstraat 14
een eik, met herplantplicht

08-02-2007 Forsythiastraat 18
drie acacias , zonder herplantplicht

08-02-2007 Speelterrein tussen Van Vierackerlaan,

Van Brakellaan en Kraakselaan twee grote linde bomen. De bomen worden verplant t.b.v.

het bouwplan Kraakselaan 113-115. De twee linden worden verplant op hetzelfde speelterrein

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

MILIEU

Melding Algemene Maatregel van Bestuur

Burgemeester en wethouders maken op grond van het bepaalde in artikel 8.41, 4^e lid van de Wet milieubeheer bekend dat de volgende melding is ingediend op grond van

het Besluit detailhandel en ambachtsbedrijven milieubeheer door de heer G.A.F. Eversen, Lampongstraat 44, Doetinchem, voor een poeliersbedrijf aan de Meipoortstraat 44 te Doesburg.

De melding betreft het van toepassing worden van het besluit op een reeds aanwezige inrichting.

Op de hier uit te voeren activiteiten zijn de voorschriften van voornoemd milieubesluit van toepassing. Er behoeft hierdoor geen milieuvergunning te worden aangevraagd.

Voor inzage in de stukken behorende bij deze melding en/of nadere informatie, kunt u contact opnemen met de cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Beschikking actualisatie milieuvergunning

Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend dat ter inzage ligt de beschikking inzake de actualisatie van de milieuvergunning voor:

Jonker Speciality Print, Verhuellweg 3b te Doesburg.

Het betreft een aanvulling op de, op 8 december 2003, aan Jonker Speciality Print verleende milieuvergunning met kenmerk WM/030711. De beschikking met kenmerk WM/051213 voorziet in het verbinden van geurnormen aan de milieuvergunning van het bedrijf.

Tegen het ontwerp van de beschikking zijn zienswijzen naar voren gebracht. Ten opzichte van de ontwerpbeschikking zijn wijzigingen aangebracht.

Terinzagelegging

De beschikking en andere terzake zijnde stukken liggen met ingang van

15 februari 2007 tot en met 28 maart 2007 ter inzage bij het Publieksbureau in het stadhuis aan de Ph. Gastelaarsstraat 2 te Doesburg op maandag van 8.30 tot 17.00 én van 18.00 tot 19.30, dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Beroep

Tegen bovengenoemde beschikking kan binnen zes weken beroep worden ingesteld door:


- belanghebbenden die zienswijzen naar voren hebben gebracht tegen het ontwerp van het besluit;


- de adviseurs die gebruik hebben gemaakt van de gelegenheid advies uit te brengen over het ontwerp van het besluit;


- belanghebbenden die bezwaren hebben tegen afwijkingen van de ontwerpbeschikking;


- belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten geen zienswijzen naar voren te hebben ingebracht tegen het ontwerp van het besluit.

Het beroepschrift moet worden gericht aan de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het instellen van beroep schorst de werking van dit besluit niet. Daarvoor moet een verzoek tot het treffen van een voorlopige voorziening bij de Voorzitter van eerdergenoemde afdeling worden ingediend.

OVERIGE MEDEDELINGEN

Verkiezingen Provinciale Staten van Gelderland op 7 maart 2007

Op woensdag 7 maart 2007 kunt u uw stem uitbrengen voor de verkiezing van de leden van de Provinciale Staten van Gelderland. In de gemeente Doesburg staat het u vrij om in elk willekeurig stemlokaal binnen de gemeente te gaan stemmen. Op uw stempas staat wel het adres van een stemlokaal bij u in de buurt maar u bent niet verplicht om daar te stemmen. Als het u beter past om in een ander stemlokaal in Doesburg te gaan stemmen dan kan dat.

Stemmen met een Stempas

Om overal in Doesburg te kunnen stemmen heeft u deze week een stempas ontvangen. De stempas toont aan dat u gerechtigd bent om te stemmen. Zonder de stempas kunt u uw stem niet uitbrengen. Mocht u uw stempas kwijtraken dan kunt u, uiterlijk 6 maart 2007 tot 14.30 uur een vervangende stempas aanvragen bij het Publieksbureau. Als u alsnog uw oude stempas terugvindt dan kunt u daarmee niet stemmen; dat kan alleen met de nieuwe stempas. Neem bij het stemmen naast uw stempas ook een identiteitsbewijs mee (bijvoorbeeld paspoort, identiteitskaart of rijbewijs). De voorzitter van het stembureau kan u hierom vragen.

Volmacht

Als u op de dag van de stemming niet in de gelegenheid bent om zelf uw stem uit te brengen, dan kunt U iemand anders een volmacht verlenen. Deze persoon mag dan namens u uw stem uitbrengen. Dit kan op twee manieren:

1. Op de achterzijde van uw stempas kunt u de naam invullen van degene (gemachtigde) die voor u gaat stemmen. Deze gemachtigde kan iedereen zijn die in Doesburg woont en ook een stempas voor Doesburg heeft ontvangen. Het geven van de volmacht kan tot en met de dag van de stemming zelf.


2. U kunt een kiezer in een andere gemeente in de provincie Gelderland machtigen. Een schriftelijk verzoek hiervoor dient uiterlijk 21 februari 2007 gedaan te zijn bij het Publieksbureau.

In beide gevallen is het van belang dat de gemachtigde niet meer dan twee machtigingen heeft aangenomen en de volmachtstem gelijktijdig met de eigen stem uitbrengt.

Kiezerspas -U wilt gaan stemmen in een andere gemeente in Gelderland.

Als u op de dag van de stemming in een andere gemeente in Gelderland wilt stemmen dan moet u een kiezerspas hebben. Zon kiezerspas kunt u verkrijgen door met uw stempas naar het gemeentehuis te komen. Daar wordt dan uw stempas omgezet in een kiezerspas. Met deze kiezerspas kunt u dan gaan stemmen in een andere gemeente in Gelderland. Het aanvragen van een kiezerspas kan door persoonlijk aan de balie van het Publieksbureau te verschijnen tot uiterlijk vrijdag 2 maart 2007 12.00 uur.

Voor vragen met over de verkiezingen kunt u contact opnemen met het Publieksbureau.

Het bezoekadres is: Ph. Gastelaarsstraat 2, 6981 BH Doesburg. Telefonisch bereikbaar onder nummer 0313-481390.