Gemeente Alkemade


Discussieavond over verenigingenportaal goed bezocht

06-03-2007

Vorige week gaven 60 personen van 40 verschillende verenigingen uit Alkemade gehoor aan de uitnodiging van de gemeente om mee te denken over een verenigingenportaal. Een verenigingenportaal is een gezamenlijke website of digitale ontmoetingsplaats voor verenigingen. Dit portaal kan mogelijk de vele (218) verenigingen en stichtingen in onze gemeente ondersteunen.

Wethouder Ton van Velzen was gastheer. Vertegenwoordigers van de politieke partijen CDA, PVDA en VVD gaven een toelichting op hun visie op het verenigingenportaal en waren gespreksleider in de discussiegroepen. Er werd een demonstratie gegeven van twee mogelijke webapplicaties voor een verenigingenportaal. Vooral de levendige discussies in de kleine groepen leverden veel bruikbare suggesties op. Wethouder Van Velzen trok na de terugkoppeling door de discussieleiders een aantal conclusies. Twee belangrijke uitkomsten waren de duidelijke behoefte aan een gezamenlijke agenda waarop alle verenigingen hun activiteiten kunnen plaatsen, en de mogelijkheid tot het online aanvragen van vergunningen voor evenementen.

De suggesties die gedaan zijn tijdens de discussiebijeenkomst worden meegenomen in het voorstel dat wordt gemaakt voor vrijwilligersondersteuning in Alkemade. Het volledige verslag van de bijeenkomst staat vanaf 15 maart a.s. op deze website. Voor meer informatie over dit onderwerp kunt u terecht bij mevrouw Pathuis van de gemeente, i.pathuis@gemeentealkemade.nl of tel. (071) 332 72 49.