Politie Groningen

Dinsdag 6 maart 2007

Provincie Groningen, 06-03-2007

Groningen: jongetje onder bus

Een 7-jarige jongen is dinsdagmorgen gewond geraakt bij een aanrijding met een bus op het kruispunt van de Wilhelminakade en de Prinsesseweg in Groningen. De jongen zat bij zijn vader op de fiets die mogelijk geen voorrang kreeg van de lijnbus die rechtsaf de Prinsesseweg indraaide. De ernst van het letsel van de jongen is tot nu toe onbekend. Hij is in het ziekenhuis opgenomen. De vader liep lichte verwondingen op. Aan de inzittenden van de bus is slachtofferhulp aangeboden. Het kruispunt is geruime tijd afgesloten geweest. De politie verricht nader onderzoek naar de oorzaak van de aanrijding.

Groningen: Robbert Mik terug

De sinds begin februari vermiste Robbert Mik uit Groningen is terug. De jongen meldde zich maandagavond bij zijn moeder in de stad. De 16-jarige Robbert die formeel in een jongerentehuis in Harreveld woont verdween 4 februari nadat hij op het Hoofdstation in Groningen was afgezet. Vorige week werd via de media extra aandacht voor de vermissing gevraagd omdat Robbert dringend medicijnen nodig had. De politie weet nog niet waar de jongen de afgelopen vier weken is geweest.

Groningen: bus kan fietser niet ontwijken

Een 25-jarige fietser uit Groningen is maandagmorgen op de Stationsweg in zijn woonplaats gewond geraakt. De man stak plotseling de weg over en keek niet goed uit. Een 49-jarige buschauffeuse kon de man niet ontwijken. Een aanrijding was het gevolg. De fietser is met beenletsel naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Leek: politie zoekt 'man met hond'

De politie is op zoek getuigen van een mishandeling zondagmiddag in een pand aan het Boveneind in Leek. In die woning werd bij de voordeur door twee mannen gevochten met de bewoner. Het tweetal rende weg nadat een voorbijganger met een hond hen aansprak. Ze gingen er daarna met vermoedelijk een bestelbus vandoor. De politie is vooral geïnteresseerd in de man met de hond, maar is ziet ook andere informatie graag tegemoet. U kunt bellen met 0900-8844.

Stedum: kop-staartbotsing

Bij een kop-staartbotsing op de N46 bij Stedum is maandagavond een 25-jarige automobilist uit Delfzijl licht gewond geraakt. De man wilde van de N46 afslaan naar de Delleweg. Dit werd te laat opgemerkt door een 32-jarige automobilist uit Loppersum. Deze automobilist reed vervolgens achterop de voor hem rijdende auto. De Delfzijlster is voor controle naar een ziekenhuis gebracht. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Winschoten: fietser botst op kraan

Een 59-jarige fietser uit Heiligerlee is maandagmiddag gewond geraakt toen hij op de Nassaulaan in Winschoten tegen een kraan reed. De kraan stond op het trottoir, maar een deel van de kraan zweefde boven de weg. De fietser zag dit niet en reed tegen dit deel van de kraan. De man is voor onderzoek naar een ziekenhuis gegaan. De politie maakt een registratie van het ongeval.

Scheemda: controle transport

De politie heeft maandagmiddag op de A7 bij Scheemda een zwaar transportcontrole gehouden. In totaal werden vier processen-verbaal opgemaakt. Een 29-jarige vrachtwagenbestuurder uit Raalte had zijn vrachtpapieren niet in orde. Een 28-jarige vrachtwagenbestuurder uit Vlagtwedde werd bekeurd omdat zijn vrachtwagencombinatie te zwaar beladen was. Zijn combinatie was 15 procent te zwaar. Een 46-jarige chauffeur uit Scandinavië kreeg een boete omdat zijn aanhanger hoger was dan toegestaan. Een andere bestuurder kreeg een bekeuring omdat de verlichting van de aanhangwagen niet correct werkte.

Op de Oostereinde in Winschoten werd een 33-jarige man uit Vlagtwedde bekeurd omdat hij met een schaftkeet reed die te zwaar was voor de auto waarin hij reed. De aanhanger woog ruim 1200 kg, terwijl deze maximaal 750 kg mag zijn. Bovendien bleek de hulpkoppeling niet goed bevestigd te zijn.

Provincie Groningen: snelheidscontroles

De politie heeft maandag op diverse plaatsen een snelheidscontrole gehouden.

Kolham, N366: aantal geregistreerde voertuigen: 298, aantal overtredingen: 52, hoogst gemeten snelheid: 79 km/uur, maximum toegestane snelheid: 50 km/uur.