Unicef



Unicef Inside reist door Vietnam 06 maart 2007, Den Haag - Unicef Inside is een unieke website die u een kijkje laat nemen in de wereld van Unicef. Elke drie maanden bezoeken we een ander land en op Unicef Inside kunt u met ons meereizen.

Unicef Inside bezoekt Vietnam. Foto: Ilse Schrama Unicef Inside bezoekt Vietnam. Foto: Ilse Schrama

Vanaf dinsdag 6 maart is het op Unicef Inside de beurt aan Vietnam. Redacteur Mijntje van Kemenade bezoekt in dit land Unicef-projecten en heeft bijzondere ontmoetingen met kinderen en hulpverleners. Ze komt te weten dat Vietnam problemen heeft die vergelijkbaar zijn met andere ontwikkelingslanden, maar dat het ook kampt met de gevolgen van een uniek probleem: het hoge aantal kinderen dat door ongelukken overlijdt of gewond raakt. Unicef Vietnam heeft hiervoor een speciaal programma ontwikkeld, waarmee u op Inside kunt kennismaken. Ook de gevolgen van hiv en aids zijn in dit land merkbaar. Unicef steunt boeddhistische monniken, die in Vietnam een belangrijke bijdrage leveren aan de acceptatie van mensen die besmet zijn met hiv.

Reis mee op www.unicef-inside.nl Unicef Inside is rijkelijk voorzien van interessante verhalen, foto's en video's. U krijgt per e-mail bericht als de site weer is voorzien van nieuwe updates.