Gemeente Den Haag

Politiek.residentie.net is genomineerd voor de WebWijzer Award 2007. Deze prijs wordt jaarlijks toegekend aan een project van een overheidsorganisatie die in de ogen van de jury de digitale samenleving bevordert. De prijs is ingesteld door Burger@Overheid.nl. De winnaar wordt 20 maart bekendgemaakt. Deze ontvangt dan de prijs uit handen van de Nationale Ombudsman.

Burger@Overheid.nl is een onafhankelijk forum dat de digitale overheid stimuleert. Daartoe inventariseert het wensen van burgers en adviseert het overheden.

Politiek.residentie.net is in 2003 online gegaan en is onderdeel van het multimediaal project politiek portaal. Politiek.residentie.net fungeert als een één-loket-voorziening voor de Haagse gemeenteraad. Bezoekers vinden hier uitgebreide informatie over de gemeenteraad, hebben tevens toegang tot alle fractiesites/weblogs en mogelijkheden voor (digitaal) contact met raadsleden en kunnen alle vergaderingen van raad en commissies rechtstreeks volgen. Vergaderingen van de raadsvergaderingen en samenvattingen hiervan zijn daarnaast ook op de lokale televisie te zien.
Tot op heden beschikt de Haagse gemeenteraad hiermee als enige raad in ons land over een eigen digitaal portaal.