Gemeente Langedijk


6 March 2007

Rataplan haalt gevonden fietsen op

Vanaf begin februari neemt Stichting Kringloopwinkel Rataplan de taak van de politie over om gevonden fietsen op te halen. Na aanmelding worden fietsen binnen 48 uur in de hele regio Noord-Kennemerland opgehaald. De fietsen worden vervoerd naar de werkplaats van Rataplan in Heerhogowaard.

Van exemplaren die nog in goede staat verkeren wordt een digitaal formulier opgesteld. Hierin zijn diverse gegevens van de fiets opgenomen (te denken aan: merk, type, kleur, framenummer etc.). Het formulier wordt doorgestuurd naar de politie. Wanneer van een aangetroffen fiets een aangifte óf eigenaar wordt aangetroffen stelt de politie Rataplan daarvan op de hoogte. Daarop neemt Rataplan contact op met de rechtmatige eigenaar die de fiets op kan komen halen. De eigenaar moet zich kunnen legitimeren en een originele aangifte van de politie kunnen tonen om de fiets op te halen.

Indien de eigenaar niet gevonden wordt, wordt de fiets drie maanden opgeslagen bij Rataplan. Na die termijn wordt de fiets opgeknapt en te koop aangeboden in een van de filialen van Rataplan.

Personen die een fiets hebben gevonden kunnen bellen naar 072-5347171. Het is ook mogelijk de gegevens te mailen naar het volgende mailadres: info@kringlooprataplan.nl. In ieder geval moet worden doorgegeven wat de exacte vindplaats van de fiets is, het adres en de locatie waar de fiets op het moment staat, het merk/type en de datum.