Gemeente Mook & Middelaar


Ter Sprake week 10 2007

AANVRAAG BOUWVERGUNNINGEN

Bouwadres Omschrijving

Molenhoek:

Passionistenstraat 9 uitbreiden woonhuis

Mook

Karolingenstraat 12 oprichten van een berging met terrasoverkapping

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

VERLEENDE LICHTE BOUWVERGUNNING

Bouwadres
Omschrijving Verzonden

Molenhoek:

Middelweg 10 d plaatsen
terrasoverkapping 28 februari 2007

VERLEENDE REGULIERE BOUWVERGUNNING

Bouwadres Omschrijving Verzonden

Molenhoek:

Lindenlaan 41 verbouwen en uitbreiden van het 2 maart 2007

laboratorium en kantoor

Inzageperiode: met ingang van verzenddatum

Reactiemogelijkheden:


- bezwaarschrift aan burgemeester en wethouders binnen zes weken na verzenddatum


- voorlopige voorziening bij Rechtbank Roermond, Postbus 950,

6040 AZ Roermond, na indiening van bezwaarschrift bij het gemeentebestuur.

Nadere informatie: Bureau RIBM, tel. 024 69 69 147.

Voornemen vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij voornemens zijn met toepassing van art. 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling te verlenen van het bepaalde in artikel 2.15.4 van het bestemmingsplan Molenhoek voor:


- de verkoop van 2^e hands rijwielen, brommers en motorfietsen vanuit het pand Bovensteweg

87 te Mook

Inzageperiode: het ontwerpbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen vanaf

7 maart 2007 tot en met 17 april 2007 ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens de openingstijden.

Reactiemogelijkheden: gedurende de inzage periode kan een ieder mondeling of schriftelijk zijn zienswijze omtrent het voornemen kenbaar maken. Schriftelijke zienswijzen kunnen worden gericht aan burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar, Postbus 200, 6585 ZK Mook. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kan een afspraak worden gemaakt via onderstaand telefoonnummer.

Nadere informatie: bureau RIBM, te. 024-6969149

Vrijstelling bestemmingsplanvoorschriften.

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar hebben bij besluit van 13 februari 2007 op grond van artikel 15 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling verleend van het bepaalde in artikel 3.04 van het bestemmingsplan Kern Mook 1986 voor:


* het vestigen van een hondentrimsalon in de garage nabij het pand St. Antoniusstraat 32 te Mook

Inzageperiode: het besluit ligt vanaf 7 maart 2007 gedurende zes weken tijdens de openingstijden van het gemeentehuis voor eenieder ter inzage bij het bureau RIBM via de Publieksbalie.

Inspraakmogelijkheden: tijdens de inzage termijn kunnen belanghebbenden beroep instellen bij de rechtbank te Roermond, sector Bestuursrecht, Postbus 950, 6040 AZ Roermond. Tevens kunnen zij een verzoek om een voorlopige voorziening indienen bij genoemde rechtbank.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969149.

Vrijstelling bestemmingsplan

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij bij besluit van 27 februari 2007 met toepassing van art. 19, lid 2 van de Wet op de Ruimtelijke Ordening vrijstelling hebben verleend van het geldende bestemmingsplan voor:

het realiseren van 6 bedrijfspanden met bedrijfswoningen op de percelen, genummerd Rijksweg 16, 16a t/m16d en 16f te Molenhoek(gewijzigd plan Rijksweg/Halderweg).

Inzageperiode: het besluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van woensdag 7 maart 2007 t/m dinsdag 17 april 2007 ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden.

Reactiemogelijkheden: Voor de mogelijkheid van bezwaar en beroep wordt dit vrijstellingsbesluit geacht deel uit te maken van het besluit waarop dit betrekking heeft, in dit geval de nog te verlenen bouwvergunning.

Dit betekent dat in beginsel pas bezwaar en beroep mogelijk is tegen zowel deze vrijstelling als de betreffende bouwvergunning nadat deze bouwvergunning is verleend en bekend gemaakt. Hierbij wordt aangetekend dat indien verwijtbaar geen zienswijze is ingediend tegen het voornemen om deze vrijstelling te verlenen, geen bezwaar meer kan worden ingediend tegen het definitieve vrijstellingsbesluit. Bekendmaking geschiedt te zijner tijd door toezending aan de aanvrager en door publicatie van het besluit alsmede de datum van verzending ervan in het weekblad Regiodiek, onder de gemeentelijke informatierubriek Ter Sprake.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. 024-6969143

Gedoogbeschikking tijdelijke huisvesting bibliotheek te Mook

Burgemeester en wethouders van Mook en Middelaar maken bekend dat zij met toepassing van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht Awb (uniforme voorbereidingsprocedure) een gedoogbeschikking heeft genomen voor:

Het in stand houden van een tijdelijk bouwwerk voor de huisvesting van de bibliotheek nabij de Koningin Julianastraat 12b te Mook (hoek Koningin Julianastraat/ Prinses Beatrixstraat), hetgeen vanaf 5 maart 2007, wegens expiratie van een tijdelijke vrijstelling, in strijd is met het vigerende bestemmingsplan Kern Mook 1986.

Inzageperiode:

Het gedoogbesluit en de daarop betrekking hebbende stukken liggen van 6 maart 2007 t/m 17 april 2007 ter inzage in het gemeentehuis (publieksbalie) tijdens openingstijden;

Reactiemogelijkheden:

Het gedoogbesluit is tot stand gekomen via de uniforme openbare voorbereidingsprocedure (afdeling 3.4. Awb). Aangezien tegen het ontwerpbesluit geen zienswijzen zijn ingediend, kunnen uitsluitend belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij eerder geen zienswijzen naar voren hebben gebracht beroep instellen. Een eventueel beroepschrift moet binnen zes weken na publicatie van dit besluit worden gericht aan de Rechtbank Roermond, sector bestuursrecht, postbus 950 te 6040 AZ Roermond.

Indien een belanghebbende beroep heeft ingesteld, kan hij, als gelet op de betrokken belangen- onverwijlde spoed dat vereist, eveneens een voorlopige voorziening vragen bij de voorzieningenrechter, sector bestuursrecht, postbus 950 te 6040 AZ Roermond.

Nadere informatie: bureau RIBM, tel. (024) 696 91 40

GEWIJZIGDE OPENSTELLING PUBLIEKSBALIE

De avondopenstelling van de Publieksbalie op donderdagavond 15 maart komt te vervallen. In plaats hiervan is de Publieksbalie op woensdagavond 14 maart van 17.00 tot 18.30 uur extra geopend.

GEWIJZIGD SPREEKUUR POLITIE

Het spreekuur van de politie op donderdagavond op 15 maart van 17.00 tot 18.30 uur komt te vervallen.

Nieuwe bluskleding brandweer Mook en Middelaar

Zaterdag 3 maart heeft Burgemeester E. Hanselaar- van Loevezijn aan het korps van de Vrijwillige Brandweer Mook en Middelaar nieuwe bluskleding uitgereikt.

De vorige bluskleding dateerde van begin jaren 90. De oude bluskleding was behoorlijk versleten en voldeed ook niet meer aan de huidige eisen voor bluskleding. Goede kleding is uiteraard van groot belang voor brandweerlieden om hun werk verantwoord te kunnen uitvoeren. De nieuwe kleding is niet alleen brandwerend, maar ook zodanig ontworpen dat bij werkzaamheden op de openbare weg geen aparte veiligheidsvesten meer nodig zijn.
In totaal is voorzien in 22 nieuwe brandweerpakken met bijbehorende veiligheidslaarzen en helmen . Met de aanschaf was een bedrag van zon 30.000,-- gemoeid. Bij normaal gebruik worden deze pakken met toebehoren afgeschreven in 7 jaar.