Gemeente Doesburg


week 10-2007

Rubriek Nieuws uit het stadhuis, plaatsing d.d. 7 maart 2007, week 10.

BESTUURSVERGADERINGEN

Collegebesluiten

In zijn vergadering van 27 februari 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder meer de volgende besluiten genomen:


1. Om de gemeentebegroting de komende jaren sluitend te krijgen dient er volgens het college voor een bedrag van 350.000,-- structureel aan bezuinigingsmaatregelen te worden getroffen. Na een eerste oriëntatie heeft het college verschillende onderwerpen aangewezen, die nader uitgewerkt zullen worden om te komen tot besparingen.


2. Voor de drie bestaande en actieve wijkraden heeft het college de gebruikelijke, jaarlijkse subsidie toegekend.


3. Samen met de gemeenten Duiven en Westervoort zijn voorbereidingen gaande voor een Europese aanbesteding van het leerlingenvervoer. Het college is inmiddels akkoord gegaan met de gunningscriteria en het programma van eisen en wensen.

BOUWEN EN WONEN

Aanvraag bouwvergunningen

De volgende aanvragen om een bouwvergunning zijn ontvangen op:

23-2-2007 Looiersweg 1 gedeeltelijk vernieuwen, veranderen van de kozijnen in de gehele woning

28-2-2007 Meipoortstraat 59 gedeeltelijk vernieuwen van het voegwerk en vernieuwen dakbeschot


1-3-2007 Ribesstraat 16 plaatsen van een dakopbouw


1-3-2007 Koepoortstraat 44 gedeeltelijk vernieuwen van het balkonhek, schuur en voegwerk

Aanvraag sloopvergunningen

De volgende aanvragen om een sloopvergunning zijn ontvangen op:

26-2-2007 Doormansingel 9 slopen van een tuinberging en een tuinmuur met poeren

Aanvraag reclamevergunningen

De volgende aanvragen voor reclame zijn opvangen op:

27-2-2007 Eekstraat 2a aanbrengen vlaggen en gevel reclame.

Het publiceren van een aanvraag om een vergunning wil nog niet zeggen dat de vergunning al is verleend. Er mag dan ook nog niet met de uitvoering gestart worden. Tegen een aanvraag kan geen bezwaar worden gemaakt, wel kunt u eventuele zienswijzen kenbaar maken.

Verleende bouwvergunningen

Burgemeester en wethouders hebben voor de volgende bouwplannen de vergunning verleend op:

26-2-2007 Goudenregenstraat 47 gedeeltelijk vernieuwen, veranderen van de kozijnen in voor en

achtergevel

26-2-2007 Geerhuizen 27 plaatsen van een overkapping

26-2-2007 Geerhuizen 25 plaatsen van een overkapping


1-3-2007 Kloosterstraat 15 gedeeltelijk vernieuwen, veranderen van het voormalig

kloostergebouw Arsenaal-Mariëngrave.

Alle genoemde aanvragen en verleende vergunningen kunnen tijdens de openingstijden van maandag t/m vrijdag tussen 9.00 en 12.00 uur worden ingezien bij Bouw- en Woningtoezicht, cluster Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling.

Welstandscommissie te Doetinchem

De eerstvolgende zitting van de welstandscommissie is gepland op maandag 12 maart 2007 in het stadhuis van Doetinchem. Tijdens deze openbare zitting worden de bouwplannen en overige verzoeken welke niet door de rayonarchitect onder mandaat zijn afgehandeld om advies voorgelegd aan de welstandscommissie. De agenda hiervoor kan de vrijdag voorafgaand aan deze zitting worden opgevraagd bij Bouw- en Woningtoezicht (0313 481362). Ook is deze dan te vinden op de website van deze gemeente www.doesburg.nl.

OVERIGE VERGUNNINGEN

Kapvergunningen

De volgende kapaanvragen zijn ontvangen en liggen 4 weken ter inzage:

20-02-2007 Nieuwstraat 6
een berk

20-02-2007 Veerpoortwal 27
een acacia

26-02-2007 Schout bij nacht Doormansingel 9 zes leilindes en drie coniferen

28-02-2007 Molengaarde 80 een paardekastanje

BEZWAARSCHRIFTEN
Tegen de hiervoor vermelde besluiten kan binnen zes weken na datum van bekendmaking een gemotiveerd bezwaarschrift worden ingediend. Het bezwaarschrift dient te worden gericht aan het gemeentebestuur, Postbus 100, 6980 AC Doesburg. Mochten hieromtrent nog vragen bestaan (u wilt bijvoorbeeld eerst inzage in de stukken), dan adviseren wij u telefonisch contact met ons op te nemen.
U kunt zich dan wenden tot de heer D.J. Lokhorst (tel. 0313 481 324).

MILIEU

Ontwerpbeschikking actualisatie milieuvergunning

Burgemeester en wethouders van Doesburg maken bekend dat ter inzage ligt de ontwerpbeschikking inzake de actualisatie van de milieuvergunning van:

Ubbink Nederland BV, Verhuellweg 9 te Doesburg;

Het betreft een actualisatie van het gehele voorschriftenpakket vanwege doorgevoerde veranderingen binnen de inrichting en gewijzigde wet- en regelgeving.

Terinzagelegging

De ontwerpbeschikking en andere terzake zijnde stukken liggen met ingang van 8 maart 2007 tot en met 18 april 2007 ter inzage bij het Publieksbureau in het stadhuis aan de Ph. Gastelaarstraat 2 te Doesburg op maandag van 8.30 tot 17.00 én van 18.00 tot 19.30, dinsdag t/m donderdag van 8.30 tot 17.00 en vrijdag van 8.30 tot 12.00 uur.

Zienswijzen

Voor een ieder bestaat de mogelijkheid schriftelijk of mondeling zienswijzen kenbaar te maken gedurende de inzagetermijn. De schriftelijke zienswijzen moeten worden gericht aan het College van Burgemeester en Wethouders van Doesburg, Postbus 100, 6980 AC te Doesburg. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de cluster REO-Milieu, telefoon 0313-481367.

VERKEER
Afsluiting Barend Ubbinkweg in Doesburg

Vanaf maandag 5 maart 2007 is de hoofdrijbaan van de Barend Ubbinkweg ter plaatse van de entree van De Linie een periode van 2 weken afgesloten voor al het gemotoriseerde verkeer afgesloten. De Contre Escarpe (betoncentrale) is bereikbaar via de Ooipoort en Gieterij Doesburg vanuit de richting Beinum bereikbaar.

Op de bouwlocatie De Linie is door Woonservice IJsselland een viertal gebouwen gerealiseerd. Een nieuw kantoor voor Woonservice IJsselland, een medisch centrum, de welzijnsinstelling stichting Wind en het jongerencentrum 0313. Momenteel wordt gewerkt aan de inrichting van de openbare ruimte van De Linie.

Ter hoogte van de ingang van De Linie wordt een verkeersplateau aangelegd in de Barend Ubbinkweg. Hiermee wordt een tweeledig doel beoogd. Enerzijds het verkeersluw maken van barend Ubbinkweg en het verlagen van de rijsnelheden anderzijds het creëren van een veilige toegang voor werknemers en bezoekers van De Linie. Bezoekers van De Linie die per fiets komen kunnen via de nieuw aangelegde afritten via het plateau oversteken naar De Linie.

De Barend Ubbinkweg zal op vrijdagmiddag 16 maart 2007 weer beschikbaar zijn voor het gemotoriseerde verkeer.

Tijdens de werkzaamheden zal het aanwezige verkeer worden omgeleid. De omleidingroute voor het lokale verkeer is vanuit Beinum, Koppelweg,Goudenregenstraat, Mgr Bekkerslaan, Kraakselaan naar de Rooseveltsingel. En vanuit het centrum geldt de omgekeerde route.

De buslijn 27 zal worden omgeleid via de Koppelweg, Looiersweg en de Halve Maanweg en omgekeerd.

Tijdens de werkzaamheden is een tijdelijk 2-zijdig parkeerverbod ingesteld langs de Looiersweg.

Doorgaand verkeer vanuit de richting Dieren naar Doesburg-Beinum zal via de N317 en N338 worden omgeleid.

Verkeer richting Doesburg centrum via Doesburg-Beinum vanuit Arnhem/Zevenaar en Doetinchem zal worden omgeleid via de Kraakselaan.

Voor informatie kan men contact opnemen met de heer C.J. Duindam, (481369), e-mail: cees.duindam@doesburg.nl en de heer J. Boerdam (481381), e-mail john.boerdam@doesburg.nl.