Gemeente Bussum

Digitaal Bezwaar Gemeentelijke Belastingen

Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om digitaal bezwaar te maken tegen een of meer Gemeentelijke Belasingen van het combi-aanslagbiljet. Het werkt eenvoudig en u kunt uw bezwaar ieder moment van de dag indienen.

Eind februari 2007 heeft de gemeente Bussum het Beschikkingsbiljet gemeentelijke Belastingen 2007 verzonden. Op dit biljet staat o.a. de nieuwe WOZ-waarde vermeld. Deze nieuwe WOZ-waarde geldt voor het jaar 2007 en heeft als waardepeildatum 1 januari 2005. Daarnaast zijn de verschillende gemeentelijke belastingen op het biljet aangegeven. Dit jaar is het voor het eerst mogelijk om digitaal bezwaar te maken tegen de WOZ-waarde of tegen één of meer gemeentelijke aanslagen. Ook bestaat dit jaar de mogelijkheid het taxatieverslag digitaal in te zien. De gemeente raadt iedereen aan zoveel mogelijk gebruik te maken van deze digitale dienst, aangezien de bezwaren deze manier effectiever verwerkt kunnen worden.

Digitaal bezwaar indienen is alleen mogelijk door personen die op eigen naam een aanslagbiljet/WOZ-beschikking hebben ontvangen. Toegang tot het digitale bezwaarformulier op deze site, onderdeel belastingen, is mogelijk via het Burgerservicenummer (voorheen sofinummer), geboortedatum en aanslagbiljetnummer. In de toekomst zal inloggen via DigiD mogelijk worden gemaakt. Indien u niet in de gelegenheid bent digitaal bezwaar te maken, kunt u dit schriftelijk doen.

De taxatieverslagen zijn op internet te bekijken via deze site, onderdeel belastingen, vervolgens Waardering onroerende zaken(WOZ).