Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Effectieve bestrijding van gevreesde ziekenhuisbacterie

Wigan, 6 maart 2007

Scent Technologies Limited heeft een effectieve methode ontwikkeld waarmee bacteriën die via de lucht verspreid worden, waaronder de gevreesde ziekenhuisbacterie MRSA, met 90% kunnen worden teruggedrongen.

Het apparaat, genaamd ST Pro, werd in eerste instantie geproduceerd als geurgenerator die geurdeeltjes in de lucht verspreidt zonder verhitting of verneveling. Om deze reden is het apparaat zeer geschikt voor gebruik in ziekenhuizen en klinieken. De bacteriën in de lucht worden in het apparaat door een speciale natuurlijke vloeistof gedood en vastgehouden.

Na uitgebreid onderzoek is de ST Pro tien maanden lang getest op de brandwondenafdeling in Wythenshawe Hospital. De resultaten zijn veelbelovend. Alle "air born" bacteriën zijn met 90% teruggedrongen. De specifieke metingen voor MRSA lieten zien dat het apparaat de bacterie zodanig terugdrong dat er geen uitbraken meer plaatsvonden van de ziekenhuisbacterie.

Verspreiding van de MRSA-bacterie gaat voornamelijk via de handen en via de lucht. Alleen al in de afgelopen maand zijn er in drie verschillende Nederlandse ziekenhuizen afdelingen gesloten wegens de MRSA-bacterie. Deze bacterie is moeilijk te bestrijden met de gebruikelijke antibiotica en treft voornamelijk mensen met een verminderde weerstand.

Nu er een manier is gevonden om op natuurlijke wijze besmetting met deze gevreesde ziekenhuisbacterie te voorkomen, verwacht Scent Technologies dat alle ziekenhuizen interesse zullen hebben voor deze revolutionaire technologie.


---

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Loretta MacInnes, Scent Technologies
Email: press@scenttechnologies.com , Telefoon: +44 7976 178889 Website: www.scenttechnologies.com