Milli Görüs spreekt de berichten over zwart geld tegen


06.03.2007 / 12:27 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Milli gorus

Milli gorus

Persbericht

Milli Görüs spreekt de berichten over zwart geld tegen

Milli Görüs Noord Nederland distantieert zich van alle beschuldigingen met betrekking tot zwart geld praktijken zoals vermeld in een landelijk dagblad van 5 maart jl.

De beleggingsfondsen hebben net als bij andere Turkse organisaties ook de achterban van Milli Görüs als doelgroep benaderd. Daarom kan het bestuur van Milli Görüs op individueel niveau niet garanderen dat beleggingen zijn gedaan in de zogenaamde 'groene beleggingsfondsen'. Het bestuur van Milli Görüs heeft op geen enkele wijze individuen aangespoord tot deze beleggingen. Immers, volgens de officiële richtlijnen vanuit het hoofdkantoor van Milli Görüs uit 1998 zijn hier stricte richtlijnen voor opgesteld (document is telefonisch opvraagbaar). Vanwege dit feit is de aantijging dat Milli Görüs Ayasofya jarenlang als illegaal wisselkantoor gefungeerd zou hebben volledig onterecht. Milli Görüs organisaties zijn geen intermediairs en hebben nooit rechtstreeks meegedaan aan de verkoop van aandelen door derden. Over de aantijgingen in het artikel is Milli Görüs bezig met het nemen van juridische stappen.

Bovendien roept het artikel in het landelijke dagblad grote vraagtekens op bij de betrouwbaarheid van L. Uzel die met aantijgingen is gekomen. Daarnaast gaat het om een situatie van jaren geleden en de waarheidsgehalte laat te wensen over. Het indienen van een klacht inzake de bouwvergunning van de moskee is volgens de vereniging Ayasofya dan ook niet meer dan een publiciteitsstunt van mensen die hiermee kennelijk iets anders op het oog hebben dan daadwerkelijk de belangen van gedupeerden te behartigen. Het wel of niet verlenen van de bouwvergunning zal immers niets veranderen aan de positie van de mensen die mogelijk gedupeerd zijn.

Kennelijk is het een hype om Milli Görüs vanaf medio 2006 structureel te associëren met negativiteit. Het nieuwe bestuur van Milli Görüs streeft daarentegen met haar activiteiten transparantie, dialoog en integratie na.