Persberichten Eemland noord, 11.30 uur

Utrecht, 06-03-2007

Overval

SOEST Een 62-jarige bewoner van het Choristenpad is maandagochtend vroeg het slachtoffer geworden van een overval. Twee onbekende mannen beroofden hem omstreeks 06.15 uur van een koffer toen hij bij zijn auto stond. Daarbij bedreigden zij de man en gebruikten ze geweld. Het slachtoffer raakte gewond aan een hand. De mannen gingen er te voet vandoor in de richting van de Willaertstraat.

Het gaat om een man van minimaal 1.85 meter lang met een normaal postuur en een zware stem. Hij droeg een grijs halflang jack en een sjaal. Het signalement van de andere man is niet bekend. De politie heeft de zaak in onderzoek en verzoekt getuigen contact op te nemen met de politie van het district Eemland noord: 0900 88 44.

Fietsster aangereden

SOESTERBERG Een 15-jarige fietsster uit Hollandsche Rading is maandag gewond geraakt bij een aanrijding met een personenauto op de kruising van de Laan Blusse van Oud Alblas en de Amersfoortsestraat. De bestuurder van de auto, een 46-jarige man uit Zeist, zag het meisje over het hoofd toen hij de kruising op reed. De man en een passant verleenden eerste hulp. Het meisje werd met rugklachten door een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

Rijden onder invloed

BAARN Een 28-jarige automobilist uit Bunschoten-Spakenburg is in de nacht van maandag op dinsdag betrapt op rijden onder invloed. De man moest blazen bij een verkeerscontrole op de Rijksweg A1 noord. Hij bleek te veel te hebben gedronken. De ademanalyse wees uit dat hij een alcoholgehalte had van 690 ug/l. Hij moest zijn rijbewijs inleveren en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.