Persberichten stad Utrecht, 11.45 uur

Utrecht, 06-03-2007

Fietsen

UTRECHT Op maandagmiddag 5 maart werden vier jongens aangehouden op verdenking van het stelen van fietsen.

Rond kwart voor zes in de middag zag een getuige dat vier jongens achter een flat aan de Stanleylaan bezig waren met het doorzagen van de sloten van vier fietsen.

De brandgang achter de flat bleek te zijn afgesloten door een hek dat op slot zat. Daarop klommen politiemensen over het hek, waarna de vier jongens werden aangehouden. Het ging om twee jongens van 13 en twee jongens van 14 jaar, allen uit Utrecht. De jongens werden geboeid overgebracht naar enkele politieautos, maar bij één van de verdachten waren de boeien kennelijk niet goed omgedaan: hij wist los te komen en zette het op een lopen. Een agent zette een korte sprint in en wist de verdachte vervolgens op de juiste wijze te voorzien van een paar handboeien.

De vier fietsen en de zaag waar het viertal mee in de weer waren geweest, werden in beslag genomen. De vier verdachten werden naar het politiebureau overgebracht en daar ingesloten. In de loop van de avond zijn ze gehoord en tevens is er met hun ouders gesproken. Het viertal is rond elf uur in de avond in vrijheid gesteld.

Tot op dinsdagochtend waren er nog geen aangiften binnen van de diefstal van de vier aangetroffen fietsen. De eigenaren van de fietsen wordt verzocht alsnog aangifte te komen doen.

Winkeldief aangehouden

UTRECHT - Bij een winkel aan de Van Rensselaerlaan heeft de politie een vrouw aangehouden omdat zij een prijskaartje had verwisseld.

Rond 16.30 uur ontdekte personeel van de winkel dat een klant een prijskaartje had verwisseld. De vrouw had van een artikel de prijs sterk verlaag door een prijsje van een ander artikel op dat van haar te plakken. De vrouw werd aangehouden en aan de inmiddels gewaarschuwde politie overgedragen.

Proces-verbaal voor valse aangifte

UTRECHT - Het straatroofteam van de politie heeft tegen een 14-jarig meisje uit Utrecht proces-verbaal opgemaakt omdat ze een valse aangifte deed van beroving.

Het meisje deed 9 februari aangifte van een beroving op 8 februari op de De Lessepsstraat in Utrecht. Ze zou door twee jongens zijn belaagd, aan haar haar zijn getrokken en met een mes bedreigd. Het tweetal had haar mobiele telefoon buit gemaakt.

Inmiddels is uit onderzoek gebleken dat het verhaal verzonnen is. Het meisje heeft dit bekend, maar geeft geen reden voor haar verzinsel. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt voor het doen van valse aangifte.

De politie overweegt om de schade (inzet capaciteit van mensen en middelen) via een civielrechtelijke procedure op haar ouders te verhalen. Zie ook Persberichten stad Utrecht, 9 februari 2007.

Gestolen aanhanger aangetroffen

UTRECHT Op de Kardinaal de Jongweg heeft de politie een man aangehouden omdat hij een gestolen aanhanger achter zijn auto had.

Tijdens de surveillance zagen agenten een auto met daarachter een aanhanger over de Kardinaal de Jongweg rijden. Het kenteken van de auto kwam niet overeen met het kenteken van de aanhanger. De 29-jarige bestuurder uit Utrecht kreeg een stopteken en de agenten wilden een bekeuring uitschrijven.

Uit navraag van het chassisnummer bij de meldkamer bleek dat de aanhanger als gestolen gesignaleerd stond. De Utrechter werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het bureau. De man verklaarde de aanhangwagen gekregen te hebben van een familielid uit Den Haag.

Straatroof

UTRECHT Maandagmiddag vond op de Kanaalstraat een beroving plaats waarvan een man het slachtoffer werd.

Een 19-jarige man uit Veenendaal liep omstreeks 14.55 uur met zijn vriendin over de Kanaalstraat. Op het moment dat de man wilde oversteken reed een bestuurder op een scooter langs en greep plotseling de laptoptas uit de handen van de man. De bestuurder ging er met hoge snelheid vandoor. De politie is op zoek naar getuigen van deze straatroof. Heeft u informatie, belt u dan met de politie van het bureau Marco Polo, tel.: 0900 88 44.

Softdrugs aangetroffen

UTRECHT In een woning aan de Schooneggendreef is tijdens een ontruiming een grote hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen.

Omstreeks 14.20 uur werd een woning aan de Schooneggendreef door de dienst Stadsontwikkeling ontruimd. In de woning vonden medewerkers in de kelder een aantal kilo vermoedelijk hasj aan. De verpakte hoeveelheid werd door de politie opgehaald en zal worden onderzocht. Naar de 27-jarige huurder van de woning wordt nog een onderzoek ingesteld.