Persberichten Lekstroom, 12.15 uur

Utrecht, 06-03-2007

Fietsendief

IJSSELSTEIN Twee jongens uit IJsselstein zijn maandag op heterdaad betrapt bij een fietsendiefstal. Omstreeks 15.35 uur kreeg de politie de melding dat twee jongens op de Poortdijk een fiets aan het stelen waren. Agenten gingen ter plaatse en hielden het tweetal, van 13 en 14 jaar oud, aan en namen ze mee naar het politiebureau. Ze bekenden hun daad. In overleg met de ouders wordt naar een passende straf gezocht.

Schennispleger aangehouden

HOUTEN - Een 40-jarige man uit Houten is maandag 5 maart omstreeks 17.40 uur aangehouden op verdenking van het plegen van schennis. Een politieman fietste over het Stationserf en zag dat een man op de trap naar het tunneltje (Rondweg) zijn geslachtsdeel uit zijn broek had gehaald en zichzelf aan het bevredigen was. Hierop hield de politieman de man aan. De man is meegenomen naar het bureau voor het afleggen van een verklaring. De man bekende waarvan hij werd verdacht. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Twee bromfietsers botsen

NIEUWEGEIN Een 39-jarige man uit Utrecht en een 18-jarige man uit Houten zijn maandag op hun brommers met elkaar in botsing gekomen en gewond geraakt.

Omstreeks 16.25 uur kreeg de politie een melding van een aanrijding op de Herenstraat. Het bleek dat de 18-jarige man linksaf sloeg richting een woning en niet had gezien dat in zijn linkerhoek ook een bromfietser, de 39-jarige man, reed. Beiden konden een aanrijding niet voorkomen. De 39-jarige man liep bij de val een gebroken sleutelbeen op en is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De 18-jarige man en zijn passagier hadden licht letsel opgelopen en laten zich door een huisarts onderzoeken.

Mishandeling na verkeersruzie

HOUTEN Een 30-jarige man uit Houten is aangehouden op verdenking van het mishandelen van een 79-jarige vrouw uit Houten.

Maandag omstreeks 15.15 uur reed de vrouw in haar auto over de Spoorhaag richting het Achterom. Ze had een lage snelheid in verband met werkzaamheden. Aan het begin van de Spoorhaag, net voorbij de oversteek met het fietspad werd ze ingehaald door bestuurder van een bestelbus die zijn snelheid flink leek te hebben opgevoerd. Toen de vrouw vervolgens op een invalidenparkeerplaats wilde parkeren, stond de bewuste bestelbus op een invalidenparkeerplaats. De vrouw besloot de man aan te spreken op zijn asociale gedrag. Dit viel kennelijk niet in goede aarde; de man gaf de vrouw een vuistslag tegen haar oor en vervolgde daarna zijn weg. De politie werd ingeschakeld en hield de 30-jarige man korte tijd later aan. Hij is ingesloten voor verhoor.

Openlijk geweld

IJSSELSTEIN Twee jongens zijn maandag aangehouden op verdenking van openlijk geweld.

Omstreeks 20.15 uur kreeg de politie de melding dat op de Beverweerd een jongen in elkaar zou zijn geslagen. Zijn moeder, die hem te hulp kwam, had ook klappen gekregen. De politie trof de 14-jarige jongen aan die forse verwondingen had aan zijn kaak, rug, been en nek. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De moeder liep licht letsel op. De politie heeft na een kort onderzoek in hun woningen drie jongens uit IJsselstein aangehouden (twee van 15 en één van 17 jaar oud) en in verzekering gesteld.