Persberichten Rijn & Venen, 12.15 uur

Utrecht, 06-03-2007

Autobrand

MAARSSEN Twee mannen zijn aangehouden op verdenking van brandstichting in een auto die geparkeerd stond aan de Schaepmanstraat.

In de nacht van maandag 5 op dinsdag 6 maart kreeg de politie omstreeks 03.30 uur de melding dat een auto vlam vatte. Een surveillerende agent betrapte twee verdachten op heterdaad en schakelde collegas in wees hen aan aan de gewaarschuwde collegas. Agenten hielden een 39-jarige en een 42-jarige man uit Maarssen aan. Ze zijn ingesloten. Vermoedelijk ligt het motief in de relationele sfeer. De zaak is in onderzoek. De brandweer bluste het voertuig, waarna het werd weggesleept.

Graffiti

MIJDRECHT Op de Nijverheidsweg zijn maandag twee graffitispuiters aangehouden nadat ze verf op een elektriciteitshuisje hadden gespoten.

Omstreeks 22.05 uur zagen getuigen dat het tweetal op de Veenweg een elektriciteitshuisje onder kladde. De jongens konden aan de hand van een opgegeven signalement worden aangehouden. Een 18-jarige Mijdrechter had een plastic tas met spuitbussen bij zich waarvan hij afstand deed. Hij en zijn 17-jarige plaatsgenoot zijn aangehouden en verhoord.

Nieuwe wijkchefs

RIJN & VENEN - Binnen het district Rijn & Venen heeft een aantal functiewijzingingen plaatsgevonden. Jerry Westerdijk is 1 maart vertrokken als wijkchef wijkteam Woerden. Hij is vanaf 1 mei 2003 werkzaam geweest als wijkchef en is inmiddels begonnen aan een andere functie binnen het district Lekstroom. Zijn opvolger is Michiel Ruijs, momenteel wijkchef van het wijkteam Oudewater/Montfoort. Nils Filius verruilt half april zijn functie als Chef Wijkrecherche binnen het district Utrecht Noord voor die van wijkchef Oudewater/Montfoort.

Gerard van der Linde vertrekt per 24 maart als wijkchef wijkteam Maarssen. Hij is vanaf 1 mei 2003 werkzaam geweest als wijkchef Maarssen en heeft een functie aanvaard binnen de divisie Recherche. Zijn opvolger is Willem Baas, momenteel chef van de afdeling Service, district Rijn & Venen. Wanneer de heer Baas start met zijn werkzaamheden als wijkchef is nog niet bekend omdat voor hem nog een opvolger benoemd moet worden. Tot die tijd is assistent wijkchef Hugo Schenk het aanspreekpunt voor het wijkteam Maarssen.

Jongen gewond na fietsongeval

MAARSSEN Een 13-jarige jongen uit Maarssen is vrijdag 2 maart gewond geraakt bij een fietsongeval in Pauwenkamp. De jongen fietste rond 10.00 uur ter hoogte van basisschool t Klaverblad toen plotseling een vrouw op de fiets van links kwam en met volle vaart tegen de jongen aanreed. Beiden vielen op de grond, waarna de vrouw haar fiets opraapte en wegreed zonder zich om de jongen te bekommeren. Twee voorbijgangers hielpen het slachtoffer even later op de been. Een arts constateerde dat de jongen een ontwrichte knie had opgelopen.

De politie zoekt de doorgefietste vrouw. Herkent u zich in dit voorval, meld u dan op het politiebureau in Maarssen, Bisonspoor 333 of telefonisch via 0900-8844. Ook eventuele getuigen van dit ongeval kunnen zich melden bij de politie.