Politie Gelderland-Zuid

Politie zoekt dader steekincident

Weurt, 06-03-2007 o In het onderzoek naar een vechtpartij tijdens een carnavalsviering, zaterdag 17 februari, in dorpshuis de Kloosterhof is de politie op zoek naar de dader van een steekincident. Een 26-jarige inwoner van Beuningen zag tussen 17:15 uur en 17:25 uur buiten, vlak voor de ingang, twee mannen vechten en kwam tussenbeide door één van hen naar achteren te trekken. Terwijl hij dit deed werd hij zelf van achteren in zijn nek gestoken.

De Beuningenaar raakte als gevolg van het steekincident dermate gewond dat hij meteen door mensen van de organisatie naar de spoedeisende hulp van een ziekenhuis is overgebracht. De 26-jarige heeft aangifte gedaan van poging tot doodslag.

De politie zoekt de dader van dit steekincident en vraagt getuigen die iets van het gebeuren hebben gezien of gehoord om contact op te nemen met de Districtsrecherche van Tweestromenland op telefoonnummer 0900-8844. Ook anoniem kan informatie worden doorgegeven via 0800-7000.

Die zaterdag, 17 februari, werden vier verdachten aangehouden in Weurt, twee man op verdenking van openlijke geweldpleging en twee man op verdenking van niet voldoen aan bevel of vordering. De verdachten zijn inmiddels verhoord en, lopende het onderzoek, weer in vrijheid gesteld. Tot nu toe is er vijf keer aangifte gedaan van openlijke geweldpleging tijdens deze carnavalsviering in Weurt. De recherche zet het onderzoek voort waarbij onder meer wordt onderzocht of er een mogelijk verband is tussen de diverse incidenten. (08)