Persberichten Eemland zuid, 12.45 uur

Utrecht, 06-03-2007

Oproep gedupeerden zakkenrollende rozenverkoopsters

AMERSFOORT De politie heeft op zaterdagavond 3 maart twee vrouwen aangehouden voor poging tot diefstal. Een 53-jarige man uit Amersfoort deed melding dat het duo zijn portemonnee trachtte te stelen tijdens het verkopen van rozen op de Krommestraat.

Beide vrouwen uit Rijen (28 en 22 jaar) droegen allebei een vuilniszak bij zich waar veelkleurige rozen in zaten die zij op straat in het centrum verkochten. Zij gingen ook restaurants en cafés binnen. Mogelijk zijn meer mensen (bijna) het slachtoffer geworden van de rozenverkoopsters en de politie roept hen op zich te melden. Dit kan een bijdrage leveren aan het onderzoek. Hiervoor kan contact worden opgenomen met de wijkrecherche te Amersfoort via tel. 0900-8844.

Koperslagers aangehouden

HOOGLAND Vier mannen uit Hoogland, drie van 19 jaar en één van 18 jaar, zijn maandagavond aangehouden in de buurt van de Kabof op verdenking van diefstal van koper. Omstreeks 10.50 uur kwam bij de politie een melding binnen dat op een voetpad langs de Bunschoterstraat mogelijk koper bewerkt zou worden. Toen de agenten arriveerden, hoorden zij een geluid van metaal dat op metaal werd geslagen. Ze zagen een groepje jongens staan, van wie enkelen wegrenden. Vier werden aangehouden. Op het voetpad lag een sporttas met een flinke hoeveelheid koper, waarvan een deel plat geslagen was. Volgens de jongens betrof het koper restafval van bedrijven. De politie heeft de zaak in onderzoek. De herkomst van het koper is nog niet bekend. De verdachten zijn ingesloten voor verhoor.

Aanrijding op snelweg

AMERSFOORT Op de Rijksweg A1 ter hoogte van Amersfoort-noord vond maandagochtend een ongeval plaats waarbij drie autos betrokken waren. Twee bestuurders raakten gewond.

Omstreeks 09.40 uur zag een 48-jarige automobilist uit Arnhem te laat dat de auto voor hem, bestuurd door een 48-jarige vrouw uit Barneveld, moest remmen. Hij reed achter op haar auto, waardoor de vrouw de macht over het stuur verloor, in een slip belandde, 180 graden draaide en op de linker rijbaan tegen de vangrail belandde.

Een 39-jarige automobilist uit Wierden kwam daar juist aanrijden en kon de auto van de vrouw niet meer ontwijken. De vrouw is met rug- en nekklachten overgebracht naar het Lichtenberg-ziekenhuis; de 48-jarige man uit Arnhem is met buik- en nekklachten naar het Gelderse Vallei-ziekenhuis in Ede gebracht. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het ongeval.