Gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag heeft vanaf nu een bijzondere leerstoel 'Public Health' bij het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC). De leerstoel is vooral gericht op het verbeteren van de gezondheid van groepen in achterstandsituaties. Hoofd Epidemiologie van de GGD Den Haag, prof. dr. B.J.C. Middelkoop, is benoemd als bijzonder hoogleraar op de leerstoel. De bijzonder hoogleraar is aangesteld voor een periode van vijf jaar.

Samenwerking tussen de gemeente en de Universiteit Leiden leidde eerder al tot de Campus Den Haag (vestiging van de Leidse Universiteit in Den Haag) en de academische werkplaats Public Health Noordelijk Zuid-Holland. De leerstoel bij het LUMC is een nieuwe stap in deze samenwerking. De bijzonder hoogleraar gaat de gezondheid van groepen in achterstandsituaties onderzoeken, doet voorstellen ter verbetering en geeft daarnaast onderwijs aan studenten van het LUMC.

Wethouder Volksgezondheid Bert van Alphen: "Ik ben erg verheugd over deze nieuwe leerstoel en de benoeming van de heer Middelkoop. De leerstoel is belangrijk voor het gemeentelijke gezondheidsbeleid. We kunnen onze activiteiten om de gezondheid van Hagenaars te verbeteren nu nog beter wetenschappelijk toetsen".