Politie Rotterdam Rijnmond

Uitgave dinsdag 6 maart

* AUTOMOBILISTE OVERLEDEN NA AANRIJDING
MIDDELHARNIS - Bij een aanrijding op de Oudelandsedijk is dinsdagochtend een 34-jarige automobiliste uit Stad aan 't Haringvliet om het leven gekomen. Omstreeks zeven uur reed een bestelbus met aanhangwagen in de richting van Stad aan 't haringvliet toen door nog onbekende oorzaak de aanhangwagen om sloeg. De aanhangwagen belandde tegen een tegemoetkomende auto, bestuurd door het 34-jarige slachtoffer. Zij liep hierbij ernstig letsel op en overleed aan haar verwondingen. De bestuurder van de bestelbus, een 20-jarige man uit Ouddorp, bleef ongedeerd. In verband met het sporenonderzoek en opruimingswerkzaamheden werd de Oudelandsedijk tot het middaguur afgesloten. De Technische Ongevallendienst van de Verkeerspolitie stelt een nader onderzoek in naar de exacte toedracht van de aanrijding.


* POLITIE HOUDT VERDACHTEN INBRAAK AAN
HILLEGERSBERG - Politiepersoneel van het district Noord hield dinsdagochtend in de vroege ochtenduren twee verdachten van een woninginbraak aan. Rond half vier werd de inbraak in een woning aan de Heiligerleelaan gemeld. Er waren twee laptops en een mobiele telefoon buitgemaakt. Een getuige gaf de signalementen door. De politie stelde meteen een onderzoek in en trof op de Johan de Wittlaan twee mannen die aan het opgegeven signalement voldeden. Achter een muurtje waar het tweetal bier zat te drinken, werd een tas met twee laptops aangetroffen. Bij één van de verdachten werd eveneens het zojuist buitgemaakte mobieltje aangetroffen. De twee mannen, een 18-jarige man uit Lunteren en een 19-jarige Rotterdammer, werden aangehouden en overgebracht naar het politiebureau waar zij in verzekering werden gesteld.


* GEWAPENDE OVERVAL
HELLEVOETSLUIS - De recherche van het district De Eilanden stelt een nader onderzoek in naar een gewapende overval op een cafetaria aan de Forel. Maandagavond omstreeks elf uur kwamen vier nog onbekende mannen de zaak in en bedreigden de eigenaresse met een vuurwapen. Vervolgens werd een nog onbekend geldbedrag buitgemaakt.

Uitgave maandag 5 maart

* GEWONDE NA STEEKPARTIJ IN CAFE
FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een man aangehouden na een steekpartij in een café. Zondagmiddag rond half drie kregen agenten de melding van een steekpartij in een café aan de Oranjeboomstraat. Een 23-jarig Rotterdams slachtoffer is daarbij in stabiele toestand overgebracht naar het Zuiderziekenhuis. Na rechercheonderzoek werd een verdachte, vermoedelijk een bekende van het slachtoffer, bij een woning aan de Persoonshaven aangehouden. Politiemensen brachten de 24-jarige Rotterdammer over naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.


* SNELHEIDSOVERTREDER BEKEURD
ROTTERDAM-NOORD - In de nacht van zaterdag op zondag rond zes uur hebben agenten een snelheidsovertreder bekeurd. Surveillerende politiemensen die in een onherkenbare auto reden op de Rijksweg A20 zagen een autobestuurder die 153 km/uur reed, waar 100 km/uur is toegestaan. Hij vertoonde tevens gevaarlijk rijdrag door ondermeer plotseling te remmen en van rijrichting te veranderen zonder dit aan te geven. De 24-jarige man uit Alkmaar die slechts enkele maanden zijn rijbewijs had kreeg diverse bekeuringen uitgereikt. Agenten stellen tevens het CBR op de hoogte van het rijgedrag van de beginnende bestuurder.

Copyright © 2007 Politie Rotterdam-Rijnmond - disclaimer