International Film Festival Rotterdam

International Film Festival Rotterdam

PERSBERICHT 6 maart 2007

Vanaf 25 maart langs 24 filmtheaters:

Tigers on Tour met bekroonde films

Het International Film Festival Rotterdam krijgt het komende voorjaar een vervolg door heel Nederland. In samenwerking met de Volkskrant organiseert het festival opnieuw 'Tigers on Tour', filmdagen in vierentwintig filmtheaters met drie bekroonde speelfilms plus één korte film van de afgelopen filmfestivaleditie. Tigers on Tour is tijdens weekeinden te zien vanaf 25 maart tot en met begin juli 2007. Kaarten (21 Euro voor het complete dagprogramma) zijn vanaf woensdag 7 maart online te koop via www.filmfestivalrotterdam.com.

In het energieke Duitse filmdebuut Die Unerzogenen heeft Stevie, een meisje van veertien, veel te stellen met haar hippie-ouders. Wanneer deze besluiten om naar het platteland te verhuizen hoopt ze op eindelijk wat stabiliteit in haar leven. Niets is echter minder waar in dit bijzondere familiedrama. Bekroond met een VPRO Tiger Award 2007.

De speelfilm Love Conquers All uit Maleisië is een gevoelige sfeertekening over een jonge vrouw die in Kuala Lumpur in handen valt van een grootsteedse geliefde. Bekroond met een VPRO Tiger Award 2007.

De derde speelfilm is Yo ('ik'), een Spaanse film waarin een jonge Duitse man - Hans genaamd - een baantje als manusje-van-alles neemt bij een rijke landgenoot op Mallorca. Zijn voorganger heette ook Hans. En daar is wat mee, zo verneemt hij al snel. Identiteitscrisis is een te klein begrip, in een debuut dat onder je huid kruipt. Bekroond met de FIPRESCI Award 2007.

Extra in deze Tigers on Tour: de korte film Amin van David Dusa (Frankrijk), bekroond met de Prix UIP Rotterdam 2007.

Tickets voor Tigers on Tour kosten ¤ 21,00 en zijn tot uiterlijk twee weken voor vertoning via www.filmfestivalrotterdam.com te koop, daarna kunt u terecht bij de kassa's van de filmhuizen. De tickets worden een week voor vertoning aan u toegestuurd. Ruilen of teruggave van uw ticket is niet mogelijk. Heeft u vragen? Bezoek www.filmfestivalrotterdam.com voor meer alle informatie over de films. Ook op www.cinema.nl vindt u informatie over Tigers on Tour.

(einde persbericht)

Noten aan de redactie (

International Film Festival Rotterdam