Ingezonden persbericht


Pinnacle introduceert alles-in-één DVB-T TV Flash Stick

Zonder software-installatie direct TV-kijken en opnemen met nieuwe generatie USB TV-Tuners

Eindhoven, Nederland - 6 maart 2007 - Avid Technology Inc. kondigt vandaag aan dat haar consumentendivisie, Pinnacle Systems Inc, de Pinnacle PCTV productreeks heeft uitgebreid met de Pinnacle PCTV DVB-T Flash Stick, een externe USB 2.0 oplossing die een digitale TV tuner hardware/software combineert met 1GB aan flashgeheugen.

"De PCTV DVB-T Flash Stick is dankzij "Plug and Watch" uitermate geschikt voor gebruikers en huishoudens met meerdere computers." zegt David Barnby, Vice President Sales & Marketing, EMEA van Pinnacle Systems. "Met de geïntegreerde TV- en PVR-software kun je zonder software installatie direct TV-kijken op elke PC; thuis, op het werk of bij vrienden."

Inpluggen en TV-kijken
In tegenstelling tot andere TV tuners, waarvoor je eerst software moet installeren op de PC, is op de PCTV DVB-T Flash Stick de TV tuner- en PVR-software al geïnstalleerd op het aanwezige Flashgeheugen. Om TV te kijken hoeft de gebruiker slechts de PCTV Flash Stick te plaatsen in de USB2 poort van de PC en na een eenmalige automatische kanaalscan is de PCTV DVB-T Flash Stick klaar voor gebruik.

Inpluggen en opnemen
Naast het kijken van Digitale TV (DVB-T)*, kan de gebruiker ook live-TV pauzeren (TimeShiften) en opnemen met de PCTV DVB-T Flash Stick.

Alle opnames kunnen direct op het aanwezige geheugen van de Stick in MPEG2- of het ruimtebesparende DivX-formaat worden opgeslagen. Dit maakt het zeer eenvoudig opnames te verplaatsen van de éne naar de andere PC. Daarnaast kun je de programma's ook gewoon op de harde schijf van de PC opslaan of rechtstreeks op DVD branden.

Voor maximale mobiliteit en gebruiksgemak worden de zenderinstellingen en de Electronische Programma Gids-(EPG) gegevens opgeslagen op de Stick. Het apparaat wordt geleverd inclusief een mini-afstandsbediening en mini-antenne. Dankzij de standaard IEC antenne-aansluiting kan er desgewenst ook een externe (buiten-)antenne op aangesloten worden.

Prijs en beschikbaarheid
De Pinnacle PCTV DVB-T Flash Stick zal vanaf eind maart verkrijgbaar zijn bij de bekende retailketens, de computerspeciaalzaak en via de website van Pinnacle Systems (www.pinnaclesys.com). De verkoopadviesprijs bedraagt E 99,00 incl. BTW.


* DVB-T ontvangst in Nederland: Nederland 1, 2, 3, en de regionale zender zijn gratis, digitaal via de ether te ontvangen. Afhankelijk van de locatie kan een buitenantenne vereist zijn. In de ons omringende landen (o.a. Groot-Brittannië, Duitsland, Frankrijk, Italië en Spanje) zijn bijna alle zenders gratis digitaal te ontvangen.

Over Pinnacle Systems
Pinnacle Systems, Inc., een volledige dochteronderneming van Avid Technology, Inc., is marktleider in het verschaffen van complete videomontage-oplossingen, TV tuners voor de PC en digitale media adapters voor de consumentenmarkt. De productlijnen van het bedrijf omvatten Pinnacle PCTV, Dazzle®, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle Mobile Media en haar vlaggenschip, de Pinnacle Studio reeks. Voor meer informatie ga naar: www.pinnaclesys.com

Over Avid
Avid Technology, Inc. is wereldwijd marktleider op het gebied van digitale non-lineaire mediacreatie, beheer en distributieoplossingen zodat film-, video-, audio-, animatie-, game- en omroepprofessionals efficiënter, productiever en creatiever kunnen werken. Voor meer informatie over Oscar®, Grammy®, en Emmy® award-winnende producten en services van het bedrijf, breng een bezoek aan: www.avid.com.

© 2007 Avid Technology, Inc. Alle rechten voorbehouden. Productfuncties, specificaties, systeemvereisten en beschikbaarheid kunnen zonder melding gewijzigd worden. U kunt contact opnemen met het lokale kantoor of wederverkoper voor de huidige prijzen. Avid, film composer, Pro Tools en Digidesign zijn een geregistreerd handelsmerk en/of handelsmerk van Avid Technology, Inc of van haar dochterondernemingen in de Verenigde Staten en/of andere landen. Avid heeft in 1998 een Oscar Statuette ontvangen op het onderdeel Scientific and Technical Award voor het concept, ontwerp en ontwikkeling van Avid® Film Composer®, een systeem voor het monteren van bewegende beelden. Digidesign, Avid's audio divisie, heeft in 2003 een Oscar Statuette gekregen op het onderdeel Scientific and Technical Award voor het design, ontwikkeling en implementatie van haar Pro Tools® digital audio work station. Oscar is een geregistreerd handelsmerk van de Academy of Motion Picture Arts and Sciences. Emmy is een geregistreerd handelsmerk van ATAS/NATAS. Grammy is een handelsmerk van National Academy of Recording Arts and Sciences, Inc. Pinnacle Systems, het Pinnacle Pinwheel logo, Pinnacle PCTV, Dazzle, Pinnacle ShowCenter, Pinnacle MediaSuite, Pinnacle Mobile Media en Pinnacle Studio en Pinnacle Studio MovieBox zijn geregistreerde handelsmerken en/of handelsmerken van Pinnacle Systems, Inc. en haar zusterondernemingen in de Verenigde Staten en andere landen. Alle andere handelsmerken zijn eigendom van hun respectievelijke eigenaars.

Contact: Tim van Donkersgoed, Pinnacle Systems BV, +31 (0)40 2580800, tdonkersgoed@pinnaclesys.com

---- --