Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Zutphen - Bouwkeet doelwit dieven                         |
Een bouwkeet aan de Dreef is tussen vrijdag en maandag (05/03) het doelwit van dieven geweest. Hierbij is gereedschap verdwenen. De benadeelde heeft inmiddels aangifte gedaan en de politie heeft de zaak in onderzoek.

De diefstal heeft tussen vrijdagmiddag 16.00 uur en maandagochtend 06.00 plaatsgevonden. Men kon de bouwkeet binnenkomen door een slot te forceren. Eenmaal binnen heeft men verschillende stukken gereedschap met een totale waarde van ongeveer E 5000,- weten weg te nemen. Het gaat onder meer om boormachines, hamers en waterpomptangen. De politie is in deze zaak een onderzoek gestart en vraagt getuigen of mensen die op bovenstaande locatie iets bijzonders hebben gezien dat met de diefstal in verband kan worden gebracht om via 0900-8844 contact op te nemen.

|     |Warnsveld - Hardrijder raakt rijbewijs kwijt              |
Een 37-jarige automobilist uit Zuidwolde (Dr.) heeft op maandag (05/03) zijn rijbewijs moeten inleveren toen tijdens een controle op de Vordenseweg bleek dat de man 160 km/u reed waar 80 km/u is toegestaan.

Agenten controleerden op bovengenoemde locatie met de lasergun of automobilisten zich netjes aan de aldaar geldende snelheid hielden. Bij de automobilist uit Zuidwolde bleek dit niet het geval toen een snelheid van 160 km/u werd gemeten. De politie heeft direct het rijbewijs van de man ingevorderd; de Officier van Justitie neemt een beslissing over de eventuele teruggave van het document. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

|     |Laren - schennispleger aangehouden                        |
De politie heeft maandag (05/03) na een uitgebreid onderzoek een 30-jarige man uit Nijverdal aangehouden. Hij wordt ervan verdacht eerder die dag schennis te hebben gepleegd ten opzichte van een tiener op de fiets. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Het meisje fietste maandagochtend rond 08.00 uur over de Rossweg naar school toen zij met een onbekende automobilist geconfronteerd werd die naast zijn auto stond te masturberen. Het meisje riep de hulp in van een passerende vrouw en getweeën namen zij het kenteken van de auto op en informeerden de politie. De vrouw heeft het meisje richting school begeleid en hier werd zij opgevangen. De politie was inmiddels met het onderzoek bezig en de te naam gestelde bleek niet thuis te zijn. Via via kwam de politie bij de verdachte, waarna hij werd aangehouden en verhoord. Hij bekende zijn daad en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Einde berichten
---


---


---

---- --