Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 050

datum: 6 maart 2007

Subsidie voor sportverenigingen

Sportverenigingen kunnen tot 1 mei 2007 een financiële bijdrage aanvragen voor investeringskosten. Bijvoorbeeld kosten voor het uitbreiden of opknappen van een accommodatie, voor de aankoop of het bouwen van een nieuwe accommodatie, maar ook onder andere voor de aanschaf van duurzaam sportinventaris. De gemeente Amersfoort heeft deze regeling vorig jaar voor het eerst ingevoerd en het bleek een succes. Daarom wordt ook voor 2007 aan de sportverenigingen in Amersfoort de subsidiemogelijkheid aangeboden.

Voorwaarden
Voorwaarde is dat de vereniging tweederde deel zelf financiert en de subsidie maximaal eenderde van de totale investering bedraagt. Daarnaast moet de sportvereniging aangesloten zijn bij een door het NOC*NSF erkende sportbond, geen winstoogmerk hebben en haar activiteiten organiseren binnen Amersfoort, voor de inwoners van de stad. Er is een budget van in totaal 500.000 euro beschikbaar. De onafhankelijke 'adviescommissie sportvoorzieningen' adviseert over alle aanvragen. Uiteindelijk besluit het college van B&W aan welke sportverenigingen een subsidie wordt verstrekt. Sportverenigingen die gebruik willen maken van de regeling moeten voor 1 mei 2007 de aanvraag bij de gemeente indienen. Inmiddels hebben de sportverenigingen hierover een brief van de gemeente ontvangen.

Aanvragen vorig jaar

In 2006 hebben in totaal 27 organisaties een aanvraag ingediend, waarvan er 23 geheel of gedeeltelijk zijn toegekend. Zo heeft een tennisvereniging zijn lichtmasten verbeterd, een voetbalvereniging zijn bestuursruimte uitgebreid, een korfbalvereniging nieuwe manden aangeschaft en een aantal voetbalverenigingen heeft de kleedkamers kunnen uitbreiden.

Informatie: Otto van der Leest, communicatiemedewerker sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), telefoon 033 469 46 40, e-mail: ojf.vanderleest@amersfoort.nl.


---- --