Gemeente Bronckhorst

Regels rond terrassen bij horecagelegenheden

B en w hebben ingestemd met concept-beleidsregels voor terrassen bij horecagelegenheden in Bronckhorst. Het betreft terassen op eigen terrein en op de openbare weg. In de voormalige gemeenten werd verschillend omgegaan met het gebruik en de sluitingstijden van terrassen bij horecagelegenheden in de gemeente. De regels komen vanaf 13 maart ter inzage te liggen. Belanghebbenden kunnen dan hun mening geven. De Koninklijke Horeca Nederland afdeling Bronckhorst heeft inmiddels ingestemd met de regels. Het is de bedoeling dat de burgemeester de beleidsregels medio april, na de inspraakperiode, vaststelt.

Het doel van de regels is het voorkomen van overlast en ze bieden een mogelijkheid om op te kunnen treden als zich overlast voordoet. De gemeente kent (nog) geen terrasvergunningsysteem daarom zijn nu regels opgesteld. De sluitingstijden zijn een belangrijk onderdeel van de regels. De gemeente heeft in de concept-regels opgenomen dat terrassen van zondag- tot en met donderdagavond tot 00.00 uur geopend mogen blijven en op vrijdag en zaterdag tot 01.00 uur. De nieuwe beleids-regels moeten vanaf het komende terrasseizoen van kracht zijn. De politie en gemeente houden hierop toezicht.

Hengelo Gld., 6 maart 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Margreet Arends, afdeling Communicatie, tel. (0575) 75 04 70.


---- --