Gemeente Bronckhorst

Gemeente Bronckhorst pakt verkeersoverlast in Bronkhorst aan

Tijdens de inventarisatiefase van het Gemeentelijk Verkeer- en Vervoer Plan (GVVP) werden er veel klachten en verkeersproblemen geuit over het verkeer in de kern Bronkhorst. Vooral in de Bovenstraat en Onderstraat zijn knelpunten. Met name het zoekverkeer naar parkeerplaatsen in de zomerperiode en zwaar verkeer door de kern zoals landbouwvoertuigen en vrachtauto's veroorzaken hinder en overlast. B en w hebben op 6 maart 2007 besloten om een deel van de hinder en overlast op korte termijn weg te nemen door het nemen van verkeersmaatregelen.

Met het sluiten van de Onderstraat en Bovenstraat tussen de kruispunten Bovenstraat/Veerweg/Bakerwaardseweg en Onderstraat/Molenstraat/'t Hof voor voertuigen die, met inbegrip van lading langer zijn dan 10 meter, denkt het college het zware verkeer op een goede manier te kunnen weren. Om het zoekverkeer te beperken, wordt de Kapelstraat eenzijdig fysiek afgesloten. De capaciteit van de parkeerplaats aan de Onderstraat wordt door het aanbrengen van een parkeervakindeling geoptimaliseerd. Ook wordt de zichtbaarheid van verkeers- en informatieborden verbeterd en niet noodzakelijke bebording, bebakening en straatmeubilair verwijderd.

De verkeersmaatregelen worden binnenkort op de gebruikelijke wijze gepubliceerd. Naar verwachting voert de gemeente de maatregelen nog voor de zomervakantie uit.

Hengelo Gld., 6 maart 2007

Voor meer informatie over dit bericht kunt u contact opnemen met Marja Nengerman, afdeling communicatie, tel. (0575) 75 04 68.


---- --