Ingezonden persbericht


MicroStrategy introduceert nieuwe generatie dynamische dashboards

MicroStrategy integreert als eerste een krachtig Business Intelligence-platform met geavanceerde visualisatie en animatie in dashboards

Utrecht, 6 maart 2007 - MicroStrategy, een van de wereldleiders in de markt van business intelligence-software (BI) (Nasdaq: MSTR), lanceert MicroStrategy Dynamic Enterprise Dashboards: nieuwe dashboards specifiek voor zakelijke gebruikers. Deze nieuwe, inzichtelijke dashboards combineren een geavanceerde visuele voorstelling en animaties met het robuuste BI platform van MicroStrategy. Zo krijgen gebruikers een beter inzicht in hun bedrijf en de bedrijfsprestaties. De gebruiksvriendelijkheid zorgt ervoor dat deze dashboards voor meer mensen dan ooit tevoren geschikt zijn binnen de organisatie.

Dashboards geven op een eenvoudige wijze een accuraat overzicht van het bedrijf. Ze helpen bedrijven om hun prestaties te volgen en betere beslissingen te nemen. "Dashboards spreken de gebruikers aan doordat ze in één oogopslag waardevolle informatie geven en het mogelijk maken om de bedrijfsactiviteiten efficiënt te beheren en te monitoren", zegt Wayne Eckerson, directeur van TDWI Research en auteur van 'Performance Dashboards: Measuring, Monitoring, and Managing Your Business'. "MicroStrategy heeft de functionaliteit en mogelijkheden voor visualisatie en interactie van zijn dashboards naar een hoog niveau gebracht. Gebruikers krijgen toegang tot een reusachtige hoeveelheid informatie op een aantrekkelijke en gebruiksvriendelijke manier, en dat allemaal binnen de context van het sterk geïntegreerde MicroStrategy BI-platform."

Dynamisch, geïntegreerd zicht op alle bedrijfsgegevens De Dynamic Enterprise Dashboards van MicroStrategy geven gebruikers de mogelijkheid om op een eenvoudige manier vanuit verschillende invalshoeken en zonder het dashboard te hoeven verlaten naar bedrijfsprestaties te kijken. Op die manier kan men snel en makkelijk problemen identificeren en een diagnose stellen van de onderliggende oorzaken. Ontwerpers van dashboards kunnen gegevens in uiteenlopende bronnen combineren om gebruikers multidisciplinaire, multidimensionale feedback over bedrijfsprestaties te geven binnen elk dashboard.

Visueel boeiende dashboards via Adobe Flash
De nieuwe generatie dashboards van MicroStrategy maakt gebruik van Adobe Flash. Daardoor zijn ze uiterst interactief en visueel erg aantrekkelijk, bieden ze een breed scala van weergaven en meer mogelijkheden om informatie in de diepte te doorzoeken. De Flexible Rendering Architecture van MicroStrategy 8 laat gebruikers voor de presentatie van een dashboard of rapport kiezen tussen een thin-client AJAX-mode of de interactieve Flash-mode.

'Portable' dashboards
Dankzij Adobe Flash kunnen gebruikers dashboards creëren, die volledig op zichzelf staan en die zijn mee te nemen, met behoud van volledige interactiviteit, visualisatiemogelijkheden en de gegevens zelf. Vervolgens kan men deze dashboards gebruiken in bijvoorbeeld het vliegtuig, tijdens een vergadering of op elke andere gewenste locatie waar geen netwerkverbinding beschikbaar is.

Meer inzicht dankzij geavanceerde visualisatie
In MicroStrategy 8.1 zit een nieuwe verzameling geavanceerde 'widgets' voor visualisatie van gegevens, gebouwd met Adobe Flex Builder 2 Integrated Development Environment. Deze 'widgets' zorgen ervoor dat de dashboards gegevens op een meer betekenisvolle manier weergeven, in tegenstelling tot traditionele grafieken.

De rijke en interactieve eigenschappen van Flash drukken relaties uit op een manier die niet mogelijk is met statische grafieken. Zo kan men bijvoorbeeld gegevens in tijdreeksen zien als een grafische 'film', wat meer inzicht geeft in trends. Gebruikers kunnen terug- en verderspoelen door deze tijdreeksen, of de film pauzeren om dieper in te gaan op een detail.

Gebruikers maken zelf dashboards
Gebruikers kunnen ook zelf aan de slag met MicroStrategy's Dynamic Enterprise Dashboards. Via de unieke WYSIWYG-webinterface (What You See Is What You Get) van MicroStrategy creëren gebruikers zelf dashboards dankzij het eenvoudige drag-and-dropprincipe. Het is dus niet langer nodig dat de IT afdeling alle dashboards ontwerpt. Daardoor zullen het gebruik en de aanvaarding van business intelligence-systemen binnen organisaties verder toenemen.

Duizenden gebruikers
MicroStrategy's Dynamic Enterprise Dashboards kunnen rekenen op dezelfde krachtige eigenschappen als het MicroStrategy 8 BI-platform: schaalbaarheid tot op het niveau van de gehele onderneming, robuuste beveiliging en een krachtig beheer. Deze dashboards kunnen dan ook probleemloos gebruikt worden door duizenden mensen. Door de automatische personaliserings- en beveiligingsmogelijkheden kan eenzelfde dashboard binnen de gehele onderneming worden verspreid, terwijl iedere gebruiker toch alleen maar dat stukje van de gegevens ziet, dat hij of zij mag zien. De dashboards gebruiken DHTML, wat goed samenwerkt met firewalls, zodat het ook veilig is ze te gebruiken buiten de muren van de onderneming.

De modulaire en de op het Service-Oriented Architecture-principe (SOA) gebaseerde architectuur stelt MicroStrategy in staat om de nieuwe dashboardfunctionaliteit te integreren met de functionaliteiten voor rapportage, OLAP en ad-hoc- en proactieve alarmering. "Ik ben trots op onze modulaire en geïntegreerde architectuur die het toelaat om nieuwe mogelijkheden toe te voegen, zoals dynamische dashboards", zegt Sanju Bansal, COO van MicroStrategy. "Met de toevoeging van Adobe Flash kan elk dashboard of rapportontwerp optimaal worden weergegeven in Adobe Flash, DHTML, Adobe PDF of Microsoft Office-formaten. MicroStrategy is het eerste bedrijf dat volledig uitwisselbare Adobe Flash- en DHTML-weergaven biedt voor dashboards. Dynamic Enterprise Dashboards brengen onze ROLAP-architectuur samen met de beste visualisatietechnologie."

Dynamic Enterprise Dashboards zijn momenteel in de bètatestfase en zullen beschikbaar zijn in de eerste helft van 2007, als onderdeel van de 8.1-release van het MicroStrategy BI-platform. Meer info op: http://www.microstrategy.com/dynamicdashboardinfo.

Over MicroStrategy
MicroStrategy, opgericht in 1989, is wereldwijd marktleider op het gebied van business intelligence-technologie (BI). MicroStrategy levert geïntegreerde rapportage-, analyse- en monitoringsoftware die leidende organisaties over de gehele wereld elke dag helpt bij het nemen van betere zakelijke beslissingen. Ondernemingen kiezen voor MicroStrategy vanwege de geavanceerde technische en analytische mogelijkheden en superieure gegevens- en gebruikersschaalbaarheid. Meer informatie over MicroStrategy (Nasdaq: MSTR) vindt u op http://www.microstrategy.nl. U kunt ook bellen naar 030 - 240 8111 of stuur een e-mail naar info-bnlx@microstrategy.com.

###

Noot voor de redactie (