Ingezonden persbericht


Persbericht

NetApp versterkt positie in datacenter

~ Storage-leverancier introduceert nieuwe versie unified systems voor midrange ~

Schiphol-Rijk, 6 maart 2007 - Network Appliance, Inc. (NASDAQ: NTAP), breidt het portfolio voor het datacenter uit met de nieuwe midrange-platformen, de NetApp® FAS3040 en V3040. Deze systemen bieden flexibele storage-oplossingen en zijn geschikt voor data-intensieve bedrijfstoepassingen zoals Oracle®, SAP en Microsoft Exchange®. De FAS3040 en V3040 zijn ook zeer geschikt voor technische applicaties op het gebied van software development, technisch en grafisch ontwerp en tal van andere data-intensieve toepassingen. Bedrijven die scale-outoplossingen nodig hebben, kunnen gebruik maken van de ondersteuning van Data ONTAP GX.

NetApp is het snelst groeiende bedrijf in de SAN-markt en blijft een grote speler in zowel de NAS- als de IP SAN/iSCSI-markten. De nieuwe systemen bieden flexibele mogelijkheden om infrastructuren af te stemmen op de permanent wijzigende hoeveelheid aan data.

"De FAS3040 en V3040 onderscheiden zichzelf als modulaire midrange-systemen waarmee spijkers met koppen geslagen kunnen worden, zonder een gat te slaan in de budgetten van onze klanten. Klanten vertelden ons dat ze meer midrange-opties wilden die solide SAN- en NAS-prestaties, toegenomen data- en applicatiebeschikbaarheid, eenvoudig beheer en extreme betrouwbaarheid kunnen leveren - en dit alles tegen een aantrekkelijke prijs. Deze systemen zijn speciaal ontworpen met data-intensieve zakelijke en technische applicaties in gedachten", zegt Patrick Rogers, vice president, Solutions Marketing bij Network Appliance.

De nieuw geboden FAS3040- en V3040-oplossingen zijn de opvolgers op de FAS3020 en bieden twee keer zoveel prestaties en 50 procent meer schaalbaarheid dan eerdere 3000-series. Deze midrange-systemen zijn onderdeel van de unified NetApp-architectuur en ondersteunen servers, FC SAN, IP SAN (of iSCSI) en meervoudige netwerkconfiguraties. Tegelijkertijd zijn ze eenvoudig schaalbaar naar krachtige systemen zonder dat er een aparte datamigratie nodig is zoals bij andere aanbieders op de markt.

Voor organisaties die behoefte hebben aan een flexibel en eenvoudiger te beheren opslagomgeving, zijn de FAS3040 en V3040 geschikte producten. Deze twee producten zijn gebaseerd op een 64-bit architectuur, met 252 diskdrives, 126TB capaciteit, snelle I/O en ingebouwde 4Gb FC-aansluitingen Voor die instanties die prestatie en schaalbaarheid boven aan hun wensenlijstje hebben staan, adviseert NetApp de FAS3070 en V3070. Die bieden SAN-prestatie en datamanagement-mogelijkheden voor de meest veeleisende applicatieomgevingen, zowel zakelijk als technisch.

"Wij zien steeds meer eindgebruikers midrange opnemen in het datacenter", zegt Tony Asaro, senior analyticus, Enterprise Strategy Group. "Mede veroorzaakt door het geboden gebruiksgemak, kosteneffectiviteit en de uitgebreide mogelijkheden op het gebied van databeheer. Daarbij komt dat eindgebruikers midrange-opslagsystemen betrouwbaar vinden. De aanhoudende groei van data vraagt om een andere aanpak. We kunnen ons niet blijven richten op dure hardware, maar moeten op zoek naar slimme oplossingen."

Compatibiliteit
NetApp heeft zijn lijst van opslagsystemen die V-Series ondersteunen uitgebreid met de EMC CLARiiON® storage-familie. Deze is toegevoegd aan de ondersteuning van Hitachi Data Systems, IBM en de HP storage-oplossingen. Hiermee wordt de reeks systemen die gebruik maken van de V-series steeds groter.

Prijzen en beschikbaarheid
Prijzen van de genoemde producten zijn op te vragen bij NetApp of kanaalpartners van NetApp. De FAS3040 en V3040 zijn per direct verkrijgbaar.

Technische informatie
Voor deze en andere producten is technische informatie online verkrijgbaar. Om constant technische updates te ontvangen, met exclusieve content voor leden, registreert u zich voor het NetApp Tech OnTap programma.

(536 woorden)

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over NetApp Tech OnTap
Meer informatie over dit en andere producten en diensten van NetApp is beschikbaar via het NetApp Tech OnTap-programma. Het NetApp Tech OnTap-programma biedt een maandelijkse nieuwsbrief met best-practices, tips en tools, interviews en meer. Meer informatie is beschikbaar via www.netapp.com/go/techontap.

Over Network Appliance
Network Appliance is marktleider in geïntegreerde storage-oplossingen voor data-intensieve bedrijfsomgevingen. Sinds de oprichting in 1992 levert Network Appliance eersteklas technologie, producten en partners om datamanagement te vereenvoudigen. Informatie over de oplossingen en diensten van Network Appliance is beschikbaar op www.netapp.com.

Voor verdere persinformatie, fotomateriaal of een interview kunt u contact opnemen met Maud Geerbex van LEWIS - Global Public Relations: Tel: 040-235 46 00 Fax: 040-235 46 01 E-mail: maudg@lewispr.com www.lewispr.com

Voor meer informatie over NetApp kunt u contact opnemen met Ronald Sens, NetApp: Tel: 020- 6394193
E-mail: ronald.sens@netapp.com

LEWIS - Global Public Relations

Hoevenweg 29
5652 AW Eindhoven
Nederland

Tel: +31 40 235 46 00
Fax: +31 40 235 46 01
Web: www.lewispr.com
Agency blog: www.lewis360.com