Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

GEMEENTE ONDERZOEKT BEHOEFTE VAN JONGEREN AAN ACTIVITEITEN

In het kader van het jeugdbeleid 2006-2009 onderzoekt de gemeente Geldrop-Mierlo momenteel de behoefte aan aanvullende activiteiten voor jongeren tussen de twaalf en achttien jaar. De uitkomsten worden besproken tijdens een tweetal discussieavonden voor jongeren, sportclubs, -verenigingen en jeugd- en jongerenorganisaties.

VRAGENLIJST
Deze week ontvangen 1000 willekeurig gekozen jongeren tussen 12 en 18 jaar uit Geldrop-Mierlo een vragenlijst. Deze vragenlijst gaat in op de vrijetijdsbesteding van de jongeren en de vraag wat zij van het huidige activiteitenaanbod voor de jeugd vinden.

DISCUSSIEAVONDEN
Halverwege april organiseert de gemeente twee discussieavonden, waarbij de gemeente de uikomsten van de vragenlijst met een aantal betrokken jongeren, sportclubs, sportverenigingen en jeugd- en jongerenorganisaties bespreekt. Het doel van deze ontmoetingen is het benoemen van een aantal prioriteiten. De gemeente bekijkt daarna wat haalbaar is en waarmee zij aan de slag kan. De uitkomsten van het onderzoek maken we ook bekend via de website en De Trompetter.

UITNODIGING
Jongeren die de vragenlijst terugsturen en daarop hun adresgegevens vermelden, krijgen voor één van beide discussieavonden een uitnodiging. Ook nodigt de gemeente voor deze ontmoetingen leden van sportclubs, -verenigingen en jongerenorganisaties uit. Jongeren en vertegenwoordigers van laatstgenoemde partijen kunnen zich ook direct aanmelden door een mailtje te sturen naar Eline Verbeek: e.verbeek@geldrop-mierlo.nl met daarin naam, organisatie, telefoonnummer. Vermeld in de mail dat het om de `discussieavond activiteitenaanbod' gaat.

MEER INFORMATIE
Als u meer wilt weten over dit onderzoek, kunt u contact opnemen met Eline Verbeek of Kim van Wieringen van Welzijn en Burgerzaken. Zij zijn te bereiken via telefoonnummer (040) 289 38 64.