Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

MILIEUPOLITIE MAAKT MEERDERE PROCES-VERBALEN OP

De gemeente voert controles uit op gebied van wetgeving en vergunningen. Vanaf nu publiceren wij regelmatig, per onderwerp, welke overtredingen onze handhavingsambtenaren hebben geconstateerd.

HONDEN
De afgelopen weken is regelmatig gecontroleerd op hondenoverlast in de wijk Genoenhuis en met name de groenstroken rondom de Groeneweg. De milieupolitie heeft een keer proces-verbaal opgemaakt tegen een hondenbezitter die zijn hond uit liet op een speelweide bestemd voor kinderen op de hoek Frodo/Laan van Tolkien. Diverse andere hondenbezitters zijn gewaarschuwd over het uitlaatgedrag. De komende maanden breiden we de controles voor hondenoverlast verder uit.

AFVAL
Op aanwijzing van een oplettende wandelaar is in het grensgebied met de gemeente Heeze een grote stort van zo'n 30 vuilniszakken aangetroffen. De milieupolitie heeft ter plaatse het afval doorzocht. De zakken bleken gevuld met hennepafval, potgrond en glaswol. Dit duidt er op dat een en ander vermoedelijk afkomstig is van een illegale hennepkwekerij. De herkomst van het afval heeft de milieupolitie helaas niet kunnen achterhalen.

OUD PAPIER
Naar aanleiding van een klacht uit de woonomgeving heeft de milieupolitie een onderzoek ingesteld naar een grote hoeveelheid oud papier. Deze was veel te vroeg buiten gezet aan de Plataan in Mierlo. Het papier waaide door de hele straat, wat er rommelig uitzag en overlast voor de omwonenden veroorzaakte. De Milieupolitie maakte proces verbaal op tegen de verdachte, een bewoner van de Plataan in Mierlo.