Gemeente Geldrop-Mierlo


Belastingen

PROJECT KIDS SPORT OP 1 MAART OFFICIEEL VAN START

Onlangs is tijdens de gemeentelijke "kick-off van de Breedtesportimpuls" het startsein gegeven voor de uitvoering van de Breedtesportimpuls. Onderdeel hiervan is het schoolproject `'Kinderen in de Sport'' (KIDS Sport). Wethouder Van den Tillaar heeft hiervoor afgelopen vrijdag samen met kinderen van Openbare Basisschool 't Schrijverke de officiële aftrap verricht. Dit gebeurde in Sporthal de Weijer in Mierlo.

In het schoolproject "Kinderen in de Sport" werken scholen en sportverenigingen samen om kinderen van de basisschool kennis te laten maken met diverse takken van sport. Vanaf dat moment kunnen leerlingen van alle basisscholen in Mierlo tijdens de reguliere gymles op een verantwoorde wijze kennismaken met verschillende sporten. Een stagiair(e) verzorgt samen met de groepsleerkracht deze lessen. Samen wordt op een verantwoorde manier kennis gemaakt met de diverse sporten in Geldrop-Mierlo.
Bij de uitwerking van deze gymlessen zijn ook de sportverenigingen betrokken; in sommige gevallen staan vertegenwoordigers van de sportbond waarbij zij zijn aangesloten hen bij. Hierdoor kunnen de leerlingen na de kennismakingslessen (drie per sport) deelnemen aan introductietrainingen bij de sportverenigingen. Dankzij KIDS Sport bewegen leerlingen meer en gevarieerder, waardoor het plezier in sportdeelname toeneemt. Een positief gevolg hiervan voor sportverenigingen is een mogelijke toename van het aantal jeugdleden.

KIDS SPORTBUNDEL
De KIDS Sportbundel is een boekje speciaal geschreven voor kinderen. Hierin staat het aanbod van sportverenigingen binnen de gemeente. Sportverenigingen stellen zich voor en geven informatie over hun tak van sport. Daarbij bieden ze kinderen de mogelijkheid om deel te nemen aan introductietrainingen. Naast het sportaanbod kunnen de kinderen hun energie volop kwijt met puzzels over sport. In de bundel staan puzzels, zoals woordzoekers, een doolhof en diverse quizzen. De eerste uitgave is inmiddels verspreid onder leerlingen van de groepen 3 t/m 8 van alle basisscholen in Geldrop-Mierlo.

DIGITAAL SPORTLOKET
Sinds enkele maanden is er een digitaal sportloket in de lucht. Dit loket is te vinden door hier te klikken.Op deze site staan sportverenigingen en sportaccommodaties vermeld die in Geldrop-Mierlo te vinden zijn.

MEER INFORMATIE
Veel meer informatie over de breedtesportimpuls is hier te vinden. Natuurlijk kunt u voor meer informatie ook contact opnemen met Dian van de Laar, coördinator breedtesport, (040) 289 39 09 of sportloket@geldrop-mierlo.nl