Openbaar Ministerie

Vijf verdachten in bewaring wegens overval woning Giessenburg

Dordrecht, 6 maart 2007

De rechter-commissaris van de Dordtse rechtbank heeft vandaag een 19-jarige man in bewaring gesteld en gisteren een 18-jarige en een 19-jarige man. De mannen, die allen woonachtig zijn in Gorinchem, worden verdacht van betrokkenheid bij een overval in Giessenburg op 7 februari.

Politie Zuid-Holland Zuid hield de verdachten op 2 maart en 4 maart aan. Op 26 februari werden in hetzelfde onderzoek een 18-jarige vrouw uit Giessenburg en een 19-jarige vrouw uit Rijswijk aangehouden. Zij werden op 1 maart in bewaring gesteld.

Op 7 februari werd een 73-jarige man in zijn woning aan de Slingelandseweg in Giessenburg overvallen. Kort voor 23.30 uur werd aangebeld bij de man. Toen hij de deur opende, drong een aantal personen zijn woning binnen. Nadat zij onder andere een geldbedrag van ongeveer 70 euro hadden buitgemaakt verlieten zij de woning. De politie kwam de verdachten op het spoor doordat een getuige het kenteken van een auto van één van de verdachten had genoteerd en dit aan de politie doorgaf.

De verdachten hebben allen hun aandeel in het feit bekend. Meer aanhoudingen naar aanleiding van deze overval worden niet verwacht.

Het onderzoek wordt voortgezet.