Fujifilm


Eerste testresultaten FUJIFILM FinePix S5Pro

Focus (Ned.) 2/2007:

Voorlopige conclusie (test pre-production model)

De FUJIFILM FinePix S5Pro heeft een flink aantal voordelen, zoals lage ruiswaarde en het grote dynamische bereik. Hierdoor levert de camera onder bepaalde omstandigheden (hoog contrast, hoge ISO waarden) betere opnamen. Dit heeft vooral voordelen voor portret- huwelijksfotografen, maar ook bij bijvoorbeeld landschapsfotografie. Een extra voordeel is de robuuste en spatwaterdichte uitvoering van de body.

FOTO HITS (Duits) 2/2007:

De zeer goede beeldkwaliteit van de Fujifilm FinePix S5 Pro behoort tot het meest overtuigende kenmerk. Dit bestaat niet alleen uit het oplossende vermogen, maar ook uit een uitgewogen kwaliteitspakket van excellente kleurweergave, groot dynamisch bereik en zeer laag ruisniveau zelfs bij de hoogste ISO-waarden.

FotoMAGAZIN (Duits) 3/2007:

Ook met tweemaal 6 miljoen pixels kan de Fujifilm FinePix S5 Pro standhouden ten opzichte van de huidige 10 megapixel modellen. De camera bereikt met zijn ingangsdynamiek een topwaarde waarvan ook de Available-Light-Fotografie bij hoge ISO-waarden profiteert.

Daarnaast makt de S5 Pro optimaal gebruik van de voordelen van het degelijke Nikon- chassis.

Color Foto 9 (Duits) Februar 2007:

De Fujifilm FinePix S5 Pro is ten opzichte van zijn voorganger nogmaals verbeterd....Behalve de hoge kleurnauwkeurigheid en gering ruisniveau bij ISO 400/800 overtuigt de S5 Pro vooral door de extreem grote dynamiekomvang. Het dynamische bereik is vaak belangrijker voor het opnameresultaat dan enige beeldlijnen meer resolutie!

D-Pixx (Duits) 1/2007:

Met de FinePix S5 Pro biedt FUJIFILM een zeer goede camera. Behalve de zeer goede basiskwaliteit betreffende scherpte, contrast, kleurenreproductie en ruisniveau bij hoge gevoeligheden kan de camera extra punten verzamelen door de grote dynamiekomvang en de zeer praktijkgerichte Filmsimulatiestanden. De FUJIFILM FinePix S5Pro is zeer aan te bevelen!

De Chip Foto-video digital (Duits) 31.10.2006:

De Super CCD sensoren van Fujifilm zijn iets duurder, maar zijn het geld wel degelijk waard: Hun verfijnde technologie maakt het mogelijk om hoge gevoeligheden te koppelen aan lage beeldruis. Hierdoor zijn veel fraaiere foto's mogelijk.