PvdA Rotterdam


Martin Huls: Ferry wordt echt fast!

Di 6 Mrt 2007 - Iris Meerts
Martin Huls: Ferry wordt echt fast!

Volgens Martin Huls, lijsttrekker PvdA Zuid-Holland, moet de waterbus sneller gaan varen en meer haltes aandoen. "Met de huidige boten kan dat niet, maar we doen op dit moment onderzoek naar nieuwe boten waarmee dat wel kan."

Op zaterdag 3 maart organiseerde de PvdA Rotterdam een dag over het milieu. De PvdA vindt het milieu ongelooflijk belangrijk. En zeker in een dichtbevolkt gebied als Rotterdam, waar de lucht erg vervuild is. De oplossing? Schone auto's, minder auto's en meer openbaar vervoer.

Eén van de manieren om de luchtkwaliteit te verbeteren is minder auto's op de weg. Om mensen te verleiden uit hun auto te stappen is de provincie druk bezig om het openbaar vervoer nog beter te maken. Er moet niet alleen méér OV komen maar het moet ook vaker rijden. Dan heb je bij wijze van spreken helemaal geen dienstregeling meer nodig; je hoeft hoogstens een paar minuten te wachten.

Een bijzondere vorm van OV is de waterbus, ook wel fast ferry genaamd. Afgelopen zaterdag maakten PvdA Zuid-Holland lijsttrekker Martin Huls en de Rotterdamse kandidaat-Statenleden een geslaagde excursie per fast ferry van Rotterdam naar Dordrecht en terug. Onderweg sloten partijgenoten uit de afdelingen waar we langs voeren zich bij de slinger aan. De afdeling Ridderkerk zorgde voor overheerlijke slagroomtaart met de provincie Zuid-Holand erop, die gretig aftrek vond bij het publiek.

Op de druilerige zaterdagochtend was de waterbus wel wat leeg. Maar volgens Martin Huls kan daar snel verandering in komen: "De waterbus moet sneller gaan varen en meer haltes aandoen. Met de huidige boten kan dat niet omdat ze de wal teveel beschadigen. Maar we doen op dit moment onderzoek naar boten die nauwelijks golfslag veroorzaken als ze heel snel varen. De fast ferry gaat zijn naam dan echt eer aan doen!".

Het is de bedoeling dat de waterbus ook de andere kant op gaat varen, richting Vlaardingen en Maasluis. Zo wordt het OV over water voor steeds meer mensen in de regio Rijnmond een alternatief voor de auto of de trein. En dat is goed nieuws voor het milieu.

Klik hier voor de foto's van deze zaterdag

Dossier


* Verkiezingen 7 maart 2007

PvdA Zuid-Holland
VKP Zuid-Holland
Stemwijzer 7 maart 2007
Alles over de gemeenteraadsverkiezingen

Agenda

Laatste dagacties
Di 6 Mrt ochtend en avondspits

STEM PVDA!
Wo 7 Mrt 07.30 - 21.00 uur

PvdA Rotterdam © 2005 - Disclaimer - Powered by SWIS Webbeheer