PvdA Rotterdam


PERSBERICHT

Rotterdam, 06 maart 2007

PvdA doet steekproef dienstregeling RET

Naar aanleiding van veel klachten over vroege, late, overvolle en uitgevallen trams trotseerde PvdA-raadslid Leo Bruijn vanochtend weer en wind. Hij hield samen met enkele andere PvdA-ers een steekproef naar de vertrektijden van de trams op verschillende punten in de stad.

De PvdA is zich er van bewust dat het moeilijk is om midden op trajecten exact volgens de dienstregeling te rijden. De vertrektijden mogen echter niet te veel van de dienstregeling af wijken. Ondanks dat de trams niet exact om de 10 minuten rijden is Bruijn redelijk positief: "Op bijna alle trajecten reden gedurende de steekproef de beloofde zes trams per uur."

Wel waren er enkele negatieve uitzonderingen. Op de langere trajecten zoals lijn 20, 21 en 25 komt veel vertraging voor. Doordat de eerste tram te vroeg en de volgende tram te laat arriveerde, liep de tijd tussen de vertrektijden van de tram op tot wel 25 minuten. Vertraging op een lang traject heeft grote gevolgen voor de dienstregeling. Als een tram vertraagd is, neemt het aantal personen op de perrons toe. De al verlate tram wordt verder vertraagd omdat het instappen van de extra reizigers meer tijd kost. Hierdoor wordt de vertraging nog veel groter. De langzaam voller rakende vertraagde tram wordt gevolgd door vrijwel lege trams. Hierdoor ontstaat bij sommige haltes een filevorming van trams.

De reden voor de vertragingen is de PvdA nog niet duidelijk en daarom gaat de raadsfractie binnenkort nog meer steekproeven uitvoeren, onder andere tijdens de spits en bij beginpunten. Zo wil de PvdA de situatie beter in kaart brengen.

Voor de redactie:

Meer informatie bij

Leo Bruijn, 06-415 102 87

Monique Smits
Communicatie
PvdA-fractie Rotterdam
010-417 9368, 06-12 355 791
msmits@stadhuis.rotterdam.nl