Gemeente Zaltbommel


Inburgeringscursussen bij ROC Rivor

logo roc rivor Gemeente Zaltbommel sluit met het Regionaal Opleidingen Centrum Rivor (ROC Rivor) een overeenkomst voor het aanbieden van inburgeringscursussen. Vanaf 1 april biedt het ROC Rivor deze inburgeringsvoorziening aan.

Dit jaar is de Wet Inburgering van kracht gegaan. Deze wet is ter vervanging van de Wet Inburgering Nieuwkomers. In deze nieuwe Wet Inburgering staat de eigen verantwoordelijkheid van de inburgeraar centraal. Gemeenten kunnen aan bepaalde groepen inburgeringsplichtigen een "inburgeringsvoorziening" aanbieden. Mensen aan wie een dergelijke voorziening wordt aangeboden hoeven deze niet zelf te betalen. Zij betalen alleen de eigen bijdrage. In het jaar 2007 wil de gemeente Zaltbommel in totaal 29 van deze inburgeringsvoorzieningen aan gaan bieden, aan mensen uit de doelgroepen asielgerechtigden, uitkeringsgerechtigden en opvoeders. Zaltbommel biedt in 2007 deze inburgeringsvoorzieningen aan via het ROC Rivor.

Bonus

Voor deelname aan een inburgeringsvoorziening geldt een eigen bijdrage van EUR 270. Wordt het inburgeringstraject met succes afgerond, dan krijgt de deelnemer in de vorm een bonus de eigen bijdrage geheel terug van de gemeente.

Informatiebijeenkomst

Op dinsdag 13 maart organiseert de gemeente samen met Stichting Vluchtelingenwerk Bommelerwaard & Bureau Nieuwkomers informatiebijeenkomsten over de nieuwe Wet Inburgering. De informatiebijeenkomsten worden gehouden op het stadhuis aan de Markt in Zaltbommel van 13.00 - 15.00 uur en van 20.00 - 22.00 uur. Geplaatst op: 6 maart 2007