Gemeente Den Haag

De gemeente Den Haag trekt in 2007 en 2008 in totaal 5,4 miljoen uit voor de verbouwing van Korzo. De gemeente wordt bovendien de eigenaar van het hele Korzo-complex aan de Prinsestraat in Den Haag. Korzo investeert zelf ook in de verbouwing, gaat actief fondsen werven en zoekt naar sponsors voor het theater. De verbouwing moet aan het begin van cultureel seizoen 2009-2010 afgerond zijn.

Korzo is toe aan modernisering. De huidige entree van het theater is vanaf de straat slecht zichtbaar en niet erg uitnodigend. De publieksruimten in het theater, zoals de foyer, garderobe en toiletten, zijn te klein voor het gemiddelde aantal bezoekers, moeilijk toegankelijk voor mindervaliden en bovendien niet meer van deze tijd. Ook de grote zaal wordt verbouwd: het 'grid' wordt vernieuwd, dit is de constructie boven de speelvloer waar onder meer spots hangen. Het speelvlak van de grote zaal wordt dieper en er komen meer ramen en ventilatiemogelijkheden om aan de huidige en toekomstige arbo- en veiligheidseisen te voldoen. Ook wordt het achterterrein aangepast voor laden en lossen.

Productie
Korzo heeft naast het theater ook twee productiehuizen onder haar vleugels, waar talentvolle choreografen, dansers en componisten continu bezig zijn met de repetities en voorbereidingen voor de première en tournees van Korzo-producties. Korzo is oorspronkelijk niet ingericht als theater waar eigen producties tot stand komen, zeker niet als het meerdere producties tegelijkertijd moet huisvesten. Na de verbouwing beschikt Korzo, naast de drie zalen, over drie extra studioruimtes en is er meer ruimte voor het bouwen en opslag van decors.

De verwachting is dat Korzo op 1 maart 2008 sluit voor het publiek. De verbouwing duurt volgens planning veertien maanden. Het verbouwde theater gaat in september 2009 weer open. Tijdens de verbouwing organiseert Korzo op diverse locatie eigen projecten en een gastprogramma. Zo worden er gesprekken gevoerd met Museum Beelden aan Zee voor een muziekserie en wordt gekeken naar een bijzondere locatie voor het opvoeren van eigen producties, bijvoorbeeld in de oude KPN-gebouwen nabij de Binckhorstlaan.

Achitecten Carol Groenewegen en Wim van der Valk van 3TO Architecten uit Den Haag hebben een ontwerp gemaakt voor Korzo. Dit architectenbureau heeft in 2005 op initiatief van Korzo al een haalbaarheidsstudie uitgevoerd naar de mogelijkheden van de verbouwing. Korzo heeft vervolgens een plan van eisen opgesteld voor de verbouwing.

Korzo
Korzo is een kunstencentrum en bestaat uit een theater en twee productiehuizen voor moderne dans en nieuwe muziek. Om het jaar organiseert Korzo het CaDance Festival voor moderne dans. Korzo is bijna 25 jaar geleden begonnen als vrijwilligersinitiatief in een gekraakte bioscooppand aan de Prinsestraat in Den Haag en heeft inmiddels een sterke (nationale en internationale) positie verworven en heeft een belangrijke cultuurfunctie.