GX introduceert nieuwe generatie web content management


06.03.2007 / 15:57 / Rubriek: Economie / Organisatie: Gx

Gx

SNELLE INTERNET INNOVATIES OP EEN OPEN EN STABIEL PLATFORM NU MOGELIJK MET GX WEBMANAGER 9

Nijmegen, 6 maart 2007 - GX, één van de grootste leveranciers in Nederland van oplossingen voor web content management, lanceert vandaag GX WebManager 9. Met deze nieuwe generatie van het product van GX voor web content management kunnen organisaties nu optimaal gebruik maken van het internet door snelle en voortdurende innovaties op een stabiel en open platform.

Organisaties die het online kanaal beschouwen als een strategisch onderdeel van hun bedrijfsvoering ondervinden dagelijks de noodzaak om te innoveren en nieuwe functionaliteit toe te voegen aan hun website, webshop of andere internet activiteiten, terwijl de stabiele omgeving waarin de bedrijfsprocessen geautomatiseerd zijn intact moet blijven. GX WebManager 9 biedt de mogelijkheid dit runtime te doen zonder de noodzaak om maatwerk aan het product toe te voegen of te migreren naar een nieuwere versie. Nieuwe functionaliteit kan eenvoudig als losse component aan een bestaand systeem worden toegevoegd.

Flexibiliteit en openheid zijn de peilers onder de producten van GX. De drie belangrijkste innovaties in het nieuwe product waarmee GX nu tot de marktleiders gerekend wordt, zijn:
- De open en uitwisselbare opslag van data op basis van Apache Jackrabbit en de standaard JSR 170;

- De mogelijkheid om losse componenten met nieuwe functionaliteit snel en eenvoudig toe te voegen aan een live systeem, op basis van de open standaard OSGi;
- De volledig vernieuwde user interface die garant staat voor nog meer productiviteit en gebruiksgemak.

In het onderzoek 'Hype Cycle for Content Managament 2006'1) schrijft het gerenommeerde onderzoeksinstituut Gartner over JSR 170: 'Sommige leveranciers zijn terughoudend om hun repositories open te stellen, hetgeen zou gebeuren wanneer zij JSR 170 ondersteunen. Gebrek aan ondersteuning voor deze standaard kan klanten ertoe dwingen bepaalde beslissingen te nemen over de leveranciers met wie zij in de toekomst zaken blijven doen'.

GX is een van de eerste web content management leveranciers die haar producten radicaal durft open te maken voor derden en te baseren op standaarden als JSR 170. Daarmee is GX de concurrentie een aantal stappen voor.

Martijn van Berkum, CTO van GX, over de flexibiliteit van GX WebManager 9: 'Bij de meeste producten in onze markt is innovatie alleen mogelijk met behulp van maatwerkuitbreidingen of door het upgraden of migreren naar een nieuwere versie. Dergelijke trajecten zijn vaak complex en duur en ze kennen lange doorlooptijden. Zo kan niet voldaan worden aan de eis van snelle innovatie die het online kanaal anno 2007 oplegt. Met GX WebManager 9 is dat nu wel mogelijk. Door het toepassen van nieuwe open standaarden zoals OSGi kunnen zowel klanten als partners van GX nieuwe functionaliteit toevoegen aan hun websites maar ook aan het achterliggende product zelf, onafhankelijk en zonder het bestaande systeem aan te passen of zelfs maar uit de lucht te hoeven halen'.

Losse componenten voor GX WebManager 9 zullen beschikbaar worden gesteld via een online marktplaats waar gebruikers de module van hun keuze kunnen downloaden en direct gebruiken. GX WebManager 9 is daarmee het ideale product voor organisaties die flexibele, dynamische, interactieve en klantgerichte websites willen ontwikkelen als onderdeel van een online bedrijfsstrategie. Met dit nieuwe product zal GX zich verder ontwikkelen als best of breed product leverancier binnen de internationale web content management markt.

GX WebManager 9 zal ook beschikbaar worden gesteld in een community edition die kosteloos ingezet mag worden voor persoonlijk gebruik. GX verwacht dat vooral ontwikkelaars hiervan gebruik zullen maken om de unieke combinatie van open standaarden en nieuwe technologieën beter te leren kennen en een bijdrage te leveren aan de verdere uitbreiding van het product.

Over GX
GX is een succesvol webtechnologiebedrijf en één van de grootste leveranciers in Nederland van oplossingen voor web content management. Met behulp van het product GX WebManager worden voor klanten innovatieve en betrouwbare oplossingen gebouwd uiteenlopend van moderne informatieve websites tot krachtige oplossingen voor online sales & marketing in complexe organisaties. De visie van GX is dat een steeds groter wordend deel van de bedrijfsprocessen plaatsvindt vanuit het online kanaal naar binnen toe. GX WebManager is speciaal ontwikkeld voor dergelijke 'outside in' processen. Een robuust en flexibel platform gebaseerd op open standaarden en met een op componenten gebaseerde architectuur. GX werkt voor middelgrote en grote organisaties in uiteenlopende sectoren en heeft een groot aantal projecten gerealiseerd voor klanten van naam zoals KPN, Menzis, Tien, Reed Business Information, Ajax, PSV, Unicef, Gemeente Eindhoven, Gemeente Amstelveen, Asics, Planet Internet, DaimlerChrysler, Weekblad Persgroep, IDG, Nationale postcodeloterij, KNVB en vele anderen. De klanten van deze organisaties beschouwt GX ook als klanten van GX; moderne consumenten die zich bewegen in een digitale wereld zonder grenzen. Die klanten tevreden stellen is het doel. Dat verklaart Outside in en onderscheidt GX in de markt. Bezoek ook www.gx.nl

Over JSR 170 / Apache Jackrabbit
Content Repository API voor Java (JCR) is een specificatie voor een API op het Java-platform waarmee content repositories op uniforme wijze kunnen worden benaderd. Deze specificatie is ontwikkeld binnen het Java Community Process als JSR-170. Apache Jackrabbit is een open-source-project van Apache Software Foundation (jackrabbit.apache.org), een organisatie zonder winstoogmerk die ijvert voor samenwerking op het gebied van open-source-ontwikkeling.

Over OSGi
OSGi-technologie is het dynamische modulaire systeem voor Java(tm). De OSGi Alliance is een onafhankelijke organisatie zonder winstoogmerk. Deze organsiatie bestaat uit technologische vernieuwers en ontwikkelaars en richt zich op de operationele interactie tussen applicaties en diensten, gebaseerd op haar platform voor componentintegratie. www.osgi.org

Over Gartner
Gartner werkt samen met klanten aan onderzoek, analyse en interpretatie van de informatietechnologiebranche: leveranciers, technologieën en bedrijfsprocessen. Gartner, opgericht in 1979, levert haar diensten aan 10.000 organisaties, waaronder niet alleen Chief Information Officers (CIO's) en andere hogere IT-leidinggevenden binnen grote ondernemingen en overheidsorganen, maar ook technologiebedrijven en de investeringsgemeenschap.


1) Hype Cycle for Content Management, 2006, 14 July 2006 By James Lundy, Karen M. Shegda, Debra Logan, Toby Bell, Kenneth Chin, Rita E. Knox, Lou Latham, Gene Phifer, Nikos Drakos, Ray Wagner, Ray Valdes, Venecia K Liu, Whit Andrews, Kathy Harris, Mark R. Gilbert, Carol Rozwell, Carolyn DiCenzo, David Gootzit, David Newman, Andrew White, John Radcliffe, Ted Friedman, Jeffrey Mann, Laura Behrens, Eric Ouellet, Mike McGuire, Michael A. Silver, David W. McCoy, Richard G. Harris and James Brancheau.

//////////////////