Aedes

aedesnet.nl

Nieuws

Databoek over de positie van kinderen in 2007

6 maart 2007

Er is weinig verbeterd in de algehele situatie van kinderen in Nederland ten opzichte van 2006. Dat blijkt uit het onderzoek Kinderen in Tel 2007. De publicatie brengt de leefsituatie van de jeugd per provincie en gemeente in beeld en geeft een ranglijst aan de hand van twaalf indicatoren. Het biedt voor woningcorporaties, gemeenten en provincies een handreiking bij de ontwikkeling van hun beleid.

Kinderen in Tel is een project van Stichting Kinderpostzegels Nederland, Unicef Nederland, Jantje Beton, Defence for Children International Nederland, Johanna Kinderfonds, Nationaal Fonds Kinderhulp, Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind en het Verwey-Jonker Instituut.

Het onderzoek laat voor alle gemeenten en provincies in Nederland zien hoe het gesteld is met het welzijn van kinderen en in welke omstandigheden zij verkeren. Door tevens het cijfermateriaal met voorgaande jaren te vergelijken, wordt de ontwikkeling in de positie van jongeren zichtbaar. Het doel van de publicatie Kinderen in Tel is het stimuleren van debat tussen verantwoordelijken voor (jeugd)beleid en jeugdorganisaties.