Provincie Gelderland

PERSBERICHT

Nr.2007-133

Arnhem,6 maart 2007

PROVINCIE INVESTEERT 6 MILJOEN IN 2007 IN VERBETERING 400 HECTARE OUDE BEDRIJVENTERREINEN

Provincie Gelderland steekt bijna 6 miljoen euro in de verbetering van zo'n 400 hectare bedrijventerrein in 2007. Dit gebeurt onder meer door de aanpak van de infrastructuur, zoals de aanleg van viaducten, nieuwe wegen en glasvezel, en door het verbeteren van de uitstraling van de terreinen. Met investeringen in bestaand bedrijventerrein wil de provincie bedrijven op bestaande terreinen houden zodat de behoefte aan nieuwe terreinen minder wordt. In totaal wordt tot 2010 2400 hectare aangepakt in het kader van herstructurering bedrijventerreinen. Gelderland telt in totaal 6200 hectare aan bedrijventerreinen. Met de Gelderse regio's en gemeenten is een meerjarenprogramma tot 2010 ten behoeve van herstructureringsprojecten opgesteld.

Investeren belangrijk
Gedeputeerde Van Diessen is verheugd over de investering: "Investeren in bestaande terreinen is erg belangrijk. Niet voor niets is het een speerpunt in ons economisch beleid voor afgelopen en komende jaren. Om te ondernemen moet je als bedrijf kunnen opereren in een aantrekkelijke bedrijfsomgeving. Evengoed zal naast herstructurering van bedrijventerreinen ook de aanleg van nieuwe terreinen nodig zijn."

Aanpak 2007
"Voor 2007 zijn een groot aantal projecten aangemeld. Deze projecten dragen alle bij aan de aanpak van de Gelderse herstructureringsopgave. Wij zijn dan ook verheugd dat wij met de beschikbare middelen alle projecten hebben kunnen honoreren." Dit jaar kunnen dankzij de financiële middelen de volgende bedrijventerreinen worden aangepakt: Gemeente Elburg: Kruismaten
Gemeente Harderwijk: Lorenz
Gemeente Groesbeek: Bedrijventerrein I en II Gemeente Zutphen: De Mars
Gemeente Winterswijk: Veeneslat-Noord
Gemeente Nijmegen: Mercuriuspark West
Gemeente Montferland: De Fluun
Gemeente Wijchen: De ontbrekende schakel

Beoordelingscriteria
De projecten zijn beoordeeld op verschillende criteria zoals: versterkt het project de werkgelegenheid, biedt het project een oplossing voor ruimtelijk-economische knelpunten elders in de regio, is er sprake van duurzame maatregelen zoals zorgvuldig ruimtegebruik, is er sprake van efficiënt parkmanagement, en wordt de fysieke en elektronische bereikbaarheid van bedrijven verbeterd.