Politie Midden- en West Brabant

Persbericht district Tilburg 6/3

TILBURG, 6 maart 2007

Ravage door verkeersongeval Burgemeester Bechtweg

TILBURG: Een enorme ravage was het gevolg van een ongeval op de Burgemeester Bechtweg. Een vrachtauto geladen met huisvuil schaarde rond 11.30 uur waarbij de lading op het wegdek in de berm belandde. De 36-jarige chauffeur van de vrachtwagen is gewond overgebracht naar het ziekenhuis. Zijn bijrijder kwam met schrik vrij.

De chauffeur kwam dinsdagochtend 6 maart vanuit oostelijke richting over de Burgemeester Bechtweg gereden. Het ging om een vrachtwagen met aanhanger van een afvalverwerkingsbedrijf. Zowel op de vrachtauto, als op de aanhanger, stonden grote containers gevuld met huishoudelijk afval. Vermoedelijk is de chauffeur met zijn wielen rechts in de berm geraakt. Bij de stuurcorrectie is hij waarschijnlijk de macht over het stuur verloren. Hij verloor daarbij in eerste instantie de container van de aanhanger. Deze container werd geschampt door een tegemoetkomende vrachtauto. De 59-jarige chauffeur uit Amerongen van de tegemoetkomende vrachtauto was al aan het uitwijken voor wat hij zag gebeuren en kwam in de berm tot stilstand. De veroorzakende vrachtauto belandde op zijn kant op het wegdek, waarbij ook de inhoud van zijn container op het wegdek en in berm terecht kwam. De rijbaan raakte volledig geblokkeerd.

Het afvalverwerkingsbedrijf heeft zelf het huisvuil van de weg en uit de berm verwijderd. Een takelbedrijf kwam er aan te pas om de zwaar beschadigde vrachtwagen en de aanhanger weer rechtop te zetten. Ook de tegenligger moest uit de berm getrokken worden. Het wegdek en de berm van de Burgemeester Bechtweg raakten door het zware materieel beschadigd. De politie sloot tijdens de opruim- en
bergingswerkzaamheden het weggedeelte af en trad daarbij verkeersregelend op. Dat heeft enige uren geduurd. Specialisten van de politie Midden en West Brabant verrichtten ter plaatse een ongevalanalyse, waarbij alle sporen zijn opgemeten en op foto zijn vastgelegd. (gemaakt door J Steenmeijer)

Tilburger rijdt zonder rijbewijs en is auto kwijt

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 00.10 uur op de Componistenlaan een 20-jarige Tilburger betrapt op het rijden zonder rijbewijs. De knaap is al eerder voor hetzelfde feit betrapt. Agenten herkenden hem en hielden hem staande. De auto s in beslag genomen.

Politie ontdekt twee hennepkwekerijen

TILBURG: De politie heeft maandagavond in een woning aan het Textielplein op zolder een in werking zijnde hennepkwekerij aangetroffen. Er stonden 113 hennepplanten. Tegen de 43-jarige bewoonster wordt proces-verbaal opgemaakt. Ook in een woning aan het Lepelkruidhof was het raak. Daar werd op een slaapkamer een stekkenkwekerij aangetroffen. Er zijn maar liefst 3000 stekjes in beslag genomen.

Op het Textielplein werden naast de 113 wietplanten ook 11 assimilatielampen, een dompelpomp, een ventilator, tien losse lampen, een luchtbevochtigingsapparaat, twee ventilatoren en elf transformatoren in beslag genomen. De bewoonster, een 43-jarige vrouw werd aangehouden en verhoord. Er was geen sprake van het illegaal aftappen van stroom.

Ook de 42-jarige bewoner van het pand aan het Lepelkruidhof werd aangehouden nadat op een slaapkamer een stekkenkwekerij van hennepplanten werd aangetroffen. Verder vond de politie in de garage 60 vuilniszakken met hennepafval. De politie kwam de kwekerijen door meldingen op het spoor.

Vernieler aangehouden op de Korvelseweg

TILBURG: De politie heeft vannacht omstreeks 02.40 uur op de Korvelseweg op aanwijzing van een getuige een 31-jarige Tilburger aangehouden ter zake vernieling. De man had verschillende spiegels van geparkeerde autos vernield. Ook had hij een deuk in een auto getrapt en een afvalcontainer omgegooid waardoor de inhoud daarvan verspreid over de straat lag. Waarom de man tot dit gedrag kwam is niet duidelijk. Hij is ingesloten.

Inbrekers actief in vijf nieuwbouwwoningen

TILBURG: Vannacht hebben inbrekers toegeslagen in drie nieuwbouwwoningen aan het Jef van Bebberhof. Bij twee huizen bleef het bij een poging. De buit bestond uit de CV-ketels met de klokthermostaten. In twee nog niet opgeleverde woningen werd vannacht op onbekende wijze toegang verschaft en de CV-ketels en klokthermostaten gestolen. Dezelfde buit hadden inbrekers bij een ander pand in dezelfde straat. Hier was de woning al wel overgedragen aan de nieuwe bewoners. Bij hen was het slot van de keukendeur geforceerd. De daders waren echter binnen gekomen door een ladder tegen de woning te zetten en een kantel /kiepraam te forceren. Op twee adressen was schade aan het slot van een deur, hier bleef het echter bij pogingen.

Politie onderzoekt drie auto-inbraken in Hilvarenbeek

HILVARENBEEK Vannacht hebben onbekenden drie auto-inbraken gepleegd in autos die geparkeerd stonden op de Diessenseweg. Er waren ruiten ingeslagen. Het ging om voertuigen met een Duits kenteken. Uit de autos zijn navigatiesystemen en een I pod.

Politie schrijft negen parkeerbonnen in wijk Fatima uit

TILBURG: De politie heeft maandagavond op de Hertogstraat, Leenherenstraat, Varkensmarkt en Stuivesantplein in totaal negen parkeerbonnen uitgeschreven voor foutief geparkeerde autos. De actie volgde na klachten van parkeeroverlast vanuit de buurt.

Wijkagenten Reeshof treden op tegen parkeeroverlast bij scholen

TILBURG: Twee wijkagenten hebben vandaag naar aanleiding van klachten vanuit scholen buurtbewoners en ouders van leerlingen opgetreden tegen parkeeroverlast bij twee scholen aan de Millingenstraat (Sporckt en Bibit) en de Renkumlaan (Boemerang). Er zijn 26 bekeuringen uitgeschreven.

Veel ouders brengen hun kind(eren) graag veilig naar school en leveren hen liefst in persoon af bij de leerkracht. Op zich is hier niets mis mee, zij het niet dat zij soms de veiligheid van de andere kinderen uit het oog verliezen en hun auto op fietsstrook, grasstrook en voetgangersgebied parkeren. Kinderen en moeders met wandelwagens en fietsers moeten uitwijken waardoor soms hachelijke situaties ontstaan. Alle voertuigen die verkeerd stonden zijn op kenteken bekeurd. Enkele wagens hebben een brief onder de ruitenwisser gekregen met het doel van de actie.

Auteur: Willem van Hooijdonk en Jeroen Steenmeijer