Politie Zaanstreek-waterland

Nieuwsberichten dinsdag 6 maart 2007

Zaanstreek-Waterland, 06-03-2007

Met onder meer: plantage, voorbeeldig en velgendiefstal opgelost

Plantage

Zaanstreek, dinsdag 6 maart 2007.

De politie heeft na een klacht op de Dirk Kleimanstraat in Zaandam een hennepplantage aangetroffen. Door een gat was een oranje lichtgloed te zien en er kwam een sterke wietlucht naar buiten. Hierdoor was voldoende vermoeden van een plantage ontstaan en de woning werd opengebroken. Op de bovenverdieping van de maisonnettewoning werden twee kweekruimtes met ieder ongeveer 140 planten aangetroffen. Omdat de stroom buiten de meter om werd afgetapt heeft het energiebedrijf de elektriciteit afgesloten. De planten en toebehoren werden ter vernietiging in beslag genomen en verwijderd. De woningbouwvereniging heeft de deur afgesloten. De huurder moet nog door de politie worden gehoord.

Controles

Zaandam, maandag 5 maart 2007.

De politie heeft maandagmiddag op de Hoofdtocht een korte verkeerscontrole gehouden. Er werden elf bekeuringen uitgeschreven voor snelheid, gordel, bellen, gevaar voor vallende lading en ondeugdelijke verlichting. Op de H. Gerhardstraat werden tijdens een uur controleren 12 bekeuringen geschreven voor gordel, geen kinderzitje, ontbrekende en onleesbare kentekenplaat, en ondeugdelijke verlichting. In de ochtend werd met de radarauto op snelheid gecontroleerd op de Kepplerstraat. 1500 maal werd de snelheid gemeten van voorbijrijdende voertuigen. In 68 gevallen hield de bestuurder zich niet aan de maximumsnelheid van 50 km per uur en werd er geflitst. De hoogst gemeten snelheid was 80 km per uur.

Controles

In Katwoude werden maandagmiddag bij een controle acht automobilisten of inzittenden bekeurd omdat zij de veiligheidsgordel niet droegen. In Den Ilp werden 85 voertuigen op de foto gezet omdat zij zich niet aan de snelheid hielden. De hoogst gemeten snelheid was 103 km per uur terwijl 50 km per uur maximaal is toegestaan.

Rijbewijs kwijt

Oostzaan, dinsdag 6 maart 2007, 06:13 uur.

Het rijbewijs van een 25-jarige automobilist uit Nieuwe Niedorp is door de politie ingevorderd wegens een snelheidsovertreding. De man reed op de Rijksweg A8 met een snelheid van 173 kilometer per uur terwijl daar maximaal 100 km per uur is toegestaan. De achtervolgende agenten zetten bij Purmerend de auto aan de kant en de bestuurder kreeg een bekeuring. De auto werd meegenomen naar het politiebureau en later door iemand met een rijbewijs opgehaald.

Voorbeeldig

Purmerend, dinsdag 6 maart 2007, 11:46 uur.

De vreemdelingendienst van de politie heeft samen met de Belastingdienst en de Arbeidsinspectie een controle gehouden in een cosmeticabedrijf aan de Van IJsendijkstraat. In totaal werden 84 werknemers gecontroleerd op de Wet Arbeid Vreemdelingen en de Vreemdelingenwet. De administratie en arbeidsomstandigheden werden gecontroleerd. Alle drie de diensten konden geen enkele onregelmatigheid bespeuren en bestempelden het bedrijf als 'voorbeeldig'.

Snelheid

De politie heeft bij een snelheidscontrole met de radarauto op de Julianaweg in Volendam 71 voertuigen op de foto gezet. Er werd dinsdagochtend in beide rijrichting gecontroleerd en de hoogst gemeten snelheid was 71 km per uur waar maximaal 50 km per uur is toegestaan. In totaal werd de snelheid van 1166 voertuigen gemeten.

Radar

Bij een radarcontrole op de Provincialeweg Zaandam-Castricum heeft de politie de snelheden van 1720 voertuigen gemeten. 42 bestuurders hielden zich dinsdagochtend niet aan de maximumsnelheid van 70 km per uur en de door hen bestuurde voertuigen werden daarom gefotografeerd. De eigenaren van de voertuigen krijgen een bekeuring toegestuurd. Bij een roodlicht controle op de Kepplerstraat werden 1100 voertuigen gecontroleerd maar niemand reed door rood. Wel werden er drie bekeuringen gegeven voor het in de hand houden van de telefoon tijdens het rijden. Eén bestuurder werd beboet omdat de veiligheidsgordel niet werd gedragen.

Velgendiefstal opgelost

Purmerend, 6 maart 2007.

De politie denkt met de aanhouding van twee Oostzaners van 19 en 20 jaar oud een diefstal bij een autobedrijf aan de Edisonweg te hebben opgelost. In de nacht van 20 op 21 februari werden vanaf een afgesloten terrein 24 lichtmetalen velgen met banden van nieuwe auto's afgesloopt en meegenomen. Na een tip vond de politie op een internetsite een advertentie waarin de velgen werden aangeboden. De aanbieder, een 33-jarige Amsterdammer, werd opgespoord en verhoord. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt ter zake heling. Twee kopers van de velgen, een 36-jarige Amsterdamse en een 38-jarige man uit Holten zijn door de recherche gehoord als verdachten van heling. De Oostzaners, die de goederen aan de Amsterdammer hadden verkocht, bekenden de diefstal te hebben gepleegd. Ook de diefstal van vier velgen in Hoorn werd door hen opgebiecht. Alle gestolen spullen zijn terecht en worden geretourneerd naar de rechtmatige eigenaren.