Explosief aangetroffen in auto

s-Hertogenbosch, 06-03-2007

Explosief aangetroffen in auto

Dinsdagmorgen is bij technisch onderzoek aan een auto op het politiebureau aan De Beverspijken in s-Hertogenbosch een explosief aangetroffen. Het personeel van het politiebureau en een naastgelegen bedrijfspand is daarop geëvacueerd. De rijksweg A59 en het industrieterrein De Vutter werden geruime tijd afgesloten voor het verkeer.

Uitgebreid onderzoek

Vannacht omstreeks 03.50 uur kwam er bij de politie een melding binnen dat een onbekende man zich op de Zonnedauw in Odiliapeel verdacht gedroeg in de nabijheid van een auto. De politie ging terplaatse en stelde een onderzoek in. De technische recherche liet de auto overbrengen voor nader uitgebreid technisch onderzoek naar het politiebureau in s-Hertogenbosch. Reden hiervoor was dat op 10 januari jl. in de middaguren onder verdachte omstandigheden brand was ontstaan in de auto van een 42-jarige bewoonster van de Zonnedauw in Odiliapeel. De politie heeft deze zaak in onderzoek. De auto waarbij zich vannacht een verdacht persoon bevond, was eveneens eigendom van deze vrouw.

Nader onderzoek op het politiebureau

Bij nader onderzoek vanmorgen bleek dat zich mogelijk een explosief in de auto bevond. De politie waarschuwde daarop het Explosieven Opruimings Commando (EOC). In overleg is daarop besloten tijdens de werkzaamheden door het EOC, het politiebureau en naastgelegen bedrijfspand te evacueren en de wegen op het Industrieterrein en de A59 af te sluiten voor alle verkeer. De ontruiming van de beide panden startte even na 09.00 uur. Omstreeks 10.00 uur werden de wegen afgesloten. Omstreeks 11.20 uur kon de het EOC starten met het onderzoek van de auto. In het voertuig troffen zij een explosief aan, dat zij terplaatse onschadelijk maakten. Omstreeks 12.40 uur is het sein veilig gegeven, waarna het personeel weer terug kon naar hun werkplek en de wegen weer konden worden vrijgegeven. De technische recherche onderzoekt op dit moment het voertuig.

De politie heeft het rechercheteam dat de brand van 10 januari jl. onderzoekt, uitgebreid naar 15 man.

In het belang van het onderzoek kunnen geen verdere mededeling worden gedaan.