Gemeente Capelle a/d IJssel

Berichten uit het college

Datum: 06-03-2007

Nummer: 09

Op dinsdag 6 maart 2007 heeft het college van burgemeester en wethouders onder andere de volgende besluiten genomen:

Raamplan parkeren in het kader van (her-)ontwikkeling centrumgebied De buitenruimte in de omgeving van winkelcentrum De Koperwiek krijgt een kwaliteitsimpuls. Een belangrijk onderdeel van de stedenbouwkundige randvoorwaarden betreft de parkeersituatie. De financiering van parkeervoorzieningen gebeurt over het algemeen vanuit de opbrengsten van betaald parkeren. Er bestaat behoefte bij de gemeente om meer inzicht te krijgen in wat de mogelijkheden en consequenties zijn van parkeerregulering. Het 'Raamplan parkeren' vormt een eerste stap om deze mogelijkheden en consequenties in beeld te brengen. Het college heeft ingestemd met het Raamplan parkeren en met de voorgestelde vervolgonderzoeken (draagvlakonderzoek en parkeerduurmeting).

Evaluatie APV 2006
Het college heeft een evaluatierapport vastgesteld over de werking van de Algemeen Plaatselijke Verordening (APV) 2006 gedurende het eerste jaar dat de APV geldig was. Daarbij heeft het college uit de evaluatie geconcludeerd dat aanpassingen in de APV niet nodig zijn. Bij de vaststelling in de raad van de APV 2006 heeft de raad de wens uitgesproken een jaarlijks evaluatierapport over de werking ervan te willen ontvangen.

Aanpak van graffiti op de metropijlers door aanbrengen van reclame Het college heeft kennisgenomen van de notitie 'Aanpak van graffiti op de metropijlers van de RET door het aanbrengen van reclame op de pijlers'. Een groot aantal metropijlers is beklad met graffiti. De RET is niet bereid om zich aan te sluiten bij het schoonmaakcontract van de gemeente, vooral om financiële redenen. De RET is wel bereid om de gemeente vergunning te verlenen voor het aanbrengen van reclame op de pijlers, waardoor het bekladden kan worden voorkomen. Het college stemt in principe in met het benaderen van reclame-exploitanten en het aanvragen van een vergunning bij de RET ter exploitatie van de metropijlers.

Amendement Ouderendag
Het college heeft in principe besloten om met ingang van 2007 om het jaar een ouderendag te organiseren. Tijdens de behandeling van de Najaarsnota 2006 heeft de gemeenteraad een amendement aangenomen van de PvdA en GroenLinks. Hierin is voorgesteld om, in navolging van de succesvolle seniorenbeurs in 2005, een tweejaarlijkse ouderendag te organiseren.

Evaluatie van systeem van statusoverzicht en wijzigingsformulier Het college heeft besloten het huidige systeem van statusoverzicht en wijzigingsformulier voor de klanten van Sociale Zaken voort te zetten. Dit systeem houdt in dat de klant elke maand de op het statusoverzicht vermelde gegevens moet controleren. Als de gegevens niet juist zijn, moet de klant dit aangeven op het wijzigingsformulier. Uit de evaluatie blijkt dat dit systeem goed werkt. De Cliëntenraad Sociale Zaken wordt hierover geïnformeerd.

Fietsregeling 2007
Het college heeft in principe de Fietsregeling 2007 vastgesteld. Deze regeling is gewijzigd ten opzichte van voorgaande jaren naar aanleiding van gewijzigde wetgeving per 1 januari 2007. Het besluit wordt voor instemming voorgelegd aan het Georganiseerd Overleg (GO). Na instemming van het GO neemt het college een definitief besluit .


---