Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout

OOSTERHOUT NB, 6 maart 2007

Politie onderzoekt gewapende overval in Oosterhout

OOSTERHOUT: De politie is een opsporingsonderzoek gestart naar aanleiding van een gewapende overval op benzinestation. Het misdrijf vond plaats op maandagavond 6 maart 2007 rond 22.00 uur bij een pompstation aan de Pasteurlaan.

De nog onbekende dader kwam kort na 22.00 uur de shop van het benzinestation binnen. Op dat moment was er naast de eigenaar en een personeelslid nog een laastse klant in de winkel. De overvaller bedreigde de klant met een vuurwapen en eiste op die manier geld van de personeelsleden. Bij de overval werd vervolgens een geldbedrag buitgemaakt.

De politie stelt een uitgebreid onderzoek in naar deze overval. Daarbij is maandagavond meteen een buurtonderzoek ingesteld, dat de komende dagen verder wordt uitgebreid.
Uiteraard kan de politie de hulp van het publiek goed gebruiken. De politie is dan ook benieuwd of er mensen iets verdachts hebben gezien in de omgeving van Pasteurlaan kort vóór of na de overval. Alle tips zijn welkom op telefoonnummer 0900-8844 (lokaal tarief).

Het is ook mogelijk om anonieme in formatie te verstrekken via de Meldlijn Meld Misdaad Anoniem. Deze meldlijn is bereikbaar op 0800-7000. Bellers hoeven hun naam niet te noemen en ook de nummerweergave is voor dit speciale telefoonnummer buiten werking gesteld. Verder worden geen bandopnames van de telefoongesprekken bewaard. De medewerkers van de landelijke meldlijn geven de binnengekomen informatie direct door aan de politiekorpsen in het land. Aan de hand van binnengekomen tips rechercheert de lokale politie dan verder.

Politie onderzoekt inbraak in gebouw sportvereniging

DORST: In de nacht van maandag 5 maart op dinsdag 6 maart is ingebroken in een gebouw van een sportvereniging in de Mispelstraat. Aan de achterzijde van het gebouw bleek een ruit te zijn vernield. In het pand zijn vervolgens diverse ruimtes en diverse kasten doorzocht. Bij de inbraak werden onder andere een lege kassa en een computerscherm buitgemaakt. De politie stelt een onderzoek in en heeft technisch rechercheurs gevraagd naar sporen te zoeken. Ook houdt de politie een buurtonderzoek.

Autos weg na woninginbraak

DONGEN: Twee personenautos zijn verdwenen na een woninginbraak aan de Pieter Mondriaanstraat in Dongen. Het misdrijf vond plaats in de nacht van dinsdag 6 maart 2007 tussen 00.00 en 07.00 uur. De woninginbrekers stalen de autosleutels om er vervolgens met de beide autos vandoor te gaan. De nog onbekende daders boorden gaatjes in het raamkozijn en konden via het boorgat de raamgrendels te openen. Op die manier konden ze de woning binnendringen. Uit het huis zijn vervolgens een laptop, mobiele telefoons en de autosleutels van twee autos ontvreemd. Vervolgens zijn een zwarte Audi A4 (kenteken 43-RR-FH) en een zwarte Ford Fiesta (kenteken 34-TH-LZ) gestolen. De politie heeft beide autos internationaal laten signaleren als gestolen voertuigen. Verder namen de agenten een aangifte op, stelden een buurtonderzoek in en heeft de technische recherche een sporenonderzoek verricht. Deze manier van inbreken is overigens te voorkomen door vergrendelbare raamhendels (bijvoorbeeld met een slot of drukknopmechanisme) aan te brengen. Gebruik dan wel hang- en sluitwerk voorzien van het Politie Keurmerk Veilig Wonen.

Twee aanhoudingen terzake huiselijk geweld

OOSTERHOUT: Maandag 5 maart heeft de politie een 30-jarige man uit Oosterhout aangehouden op verdenking van huiselijk geweld. De man wordt ervan verdacht op zaterdag 17 februari zijn 62-jarige vader in diens woning te hebben mishandeld (zie ook persberichten district Oosterhout van zondag 18 februari 2007). De twee hadden ruzie gekregen over geld, waarna de zoon zijn vader geslagen had.
De politie stelde een onderzoek in, wat maandag 5 maart leidde tot de aanhouding van de verdachte. Hij is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

OOSTERHOUT: Politiemensen hielden maandag 5 maart rond 17.15 uur een 19-jarige Oosterhouter aan op verdenking van huiselijk geweld. De politie kreeg rond 16.45 uur de melding dat een man door het lint ging in zijn ouderlijk huis en daarbij vernielingen aanrichtte. Ter plaatse bleek het te gaan om de 19-jarige verdachte. De man had zijn 16-jarige broer mishandeld, bedreigd, in de woning met spullen gegooid en buiten de woning een fiets vernield. Daarna had hij zich opgesloten in de badkamer. Politiemensen forceerden de badkamerdeur en hielden de verdachte aan.
Het 16-jarige slachtoffer en zijn moeder wilden geen aangifte doen tegen hun familielid. Wel willen ze er door hun melding voor zorgen dat de man de juiste hulp krijgt. De verdachte is voor nader onderzoek en verhoor ingesloten en zit nog vast.

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een verdachte aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd.

Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl

Auteur: Leonie van Ooijen / Jeroen Steenmeijer