Ingezonden persbericht


Haarlem, 6 maart 2007
SIS 0703. 901 nl

Persinformatie

Provincie Noord-Holland besteedt IT en Telecom beheer uit aan Siemens

De provincie Noord-Holland besteedt het beheer van haar IT en Telecom uit aan Siemens IT Solutions and Services. Tevens neemt Siemens de circa 20 betrokken medewerkers van de provincie Noord-Holland over. De totale opdrachtwaarde bedraagt circa 8 miljoen euro en de overeenkomst heeft een looptijd van vijf jaar. Dinsdag 6 maart a.s. vindt de contractondertekening plaats.

De uitbestedingsovereenkomst bestaat uit twee delen. Enerzijds is dat het IT beheer voor de provincie, zoals het beheer van de infrastructuur en het beheer van circa 1700 werkplekken verspreid over het Haarlemse provinciehuis en diverse locaties in de provincie. Anderzijds neemt Siemens het gehele operationele beheer van de telecommunicatie op zich. Inmiddels zijn de provincie en Siemens gestart met de voorbereidende werkzaamheden. In augustus van dit jaar moet het project zijn afgerond. Patrick Poelmann, gedeputeerde van de provincie Noord-Holland: "Met de outsourcing van de IT en Telecom activiteiten zetten wij een belangrijke stap in ons streven ons meer te kunnen richten op onze bestuurlijke en beleidsmatige kernactiviteiten. De inwoners en het bedrijfsleven van Noord-Holland zullen zeker de vruchten plukken van deze en volgende stappen van een innoverende overheid". De provincie Noord-Holland wil zich concentreren op haar kerntaken. Daarom is de outsourcing een onderdeel van de inkrimping van de organisatie. De provincie verwacht met de outsourcing van het IT en Telecom beheer de flexibiliteit te verhogen en de kosten te verlagen. Om verschillende redenen is voor Siemens als outsourcing partner gekozen. De professionele en procesgerichte aanpak en de ruime ervaring van Siemens IT Solutions and Services spelen hierin een grote rol. Daarnaast is voor de provincie de wijze waarop Siemens de overgang van de betrokken werknemers begeleidt, van grote waarde. Max Remerie, directeur Siemens IT Solutions and Services: "Wij zijn zeer verheugd met het vertrouwen dat de provincie Noord-Holland in ons stelt. Niet alleen ten aanzien van het IT en Telecom beheer zelf, maar ook wat betreft de overgang van haar medewerkers. Deze stap van de provincie bevestigt ons vertrouwen dat nog meer provincies de weg naar Siemens zullen weten te vinden".

Tussen de regering in Den Haag en de gemeente opereert de provincie. De provincie Noord-Holland bestuurt de gelijknamige provincie Noord-Holland. Een provincie met ruim 2,5 miljoen inwoners, verdeeld over 61 gemeenten. Eén van die gemeenten is Amsterdam, de hoofdstad van Nederland. Het provinciebestuur zetelt in Haarlem, de hoofdstad van de provincie.

Siemens IT Solutions and Services is een internationaal toonaangevende leverancier van IT-oplossingen en -diensten. De groep levert een volledig IT-dienstenpakket uit één hand, van advisering en systeemintegratie tot beheer van IT-infrastructuur. Bovendien verbreedt Siemens IT Solutions and Services het productaanbod van de andere Siemens-groepen met software-ontwikkelingen en IT-oplossingen. Met uitgebreide technische expertise en industriespecifieke kennis zorgt Siemens IT Solutions and Services voor meetbare meerwaarde voor de klant. Deze nieuwe Siemens-groep werd in januari 2007 opgericht en telt ongeveer 43.000 medewerkers en een jaaromzet van ongeveer vijf miljard euro, waarvan 60% buiten Siemens gegenereerd wordt.

Nadere inlichtingen voor de redactie:

Siemens Persvoorlichting, Bernard H. Bos

Tel: (070) 333 2325
E-mail: bernard.bos@siemens.com
Internet: www.siemens.nl/persinfo

Persvoorlichting Provincie Noord-Holland, Carla van Twuijver Tel: (023) 514 4240
E-mail: twuijverc@noord-holland.nl
Internet: www.noord-holland.nl

-----------------------


---- --