Ingezonden persbericht


Emerson Network Power benoemt Giordano Albertazzi tot Vice-President Service EMEA

Helmond, 6 maart 2007 - Emerson Network Power, wereldwijd marktleider in technologie-infrastructuren voor Business Continuity, heeft Giordano Albertazzi (40) benoemd tot Vice-President Service EMEA. In deze functie is Albertazzi verantwoordelijk voor alle serviceactiviteiten in EMEA. De divisie Service omvat buiten Europese activiteiten ook een netwerk van ruim 1.000 professionals die in de gehele wereld werkzaam zijn. Zij ondersteunen vanuit honderd servicecenters in totaal 35.000 klanten in 70 landen.

Albertazzi werkt sinds 1999 bij Emerson. Hij startte zijn carrière bij het bedrijf als site manager van de Emerson-vestiging in Nove Mesto (Slowakije). Dat was destijds de grootste productielocatie in Europa. In 2002 startte Albertazzi als marketingdirecteur EMEA. In deze functie was hij verantwoordelijk voor marketing en productstrategie. Voordat hij benoemd werd in zijn huidige functie, was Albertazzi algemeen directeur van Emerson Network Power Italia. Albertazzi startte zijn carrière bij KONE Elevators, waar hij uiteindelijk doorgroeide tot Research & Development Manager Zuid-Europa.

"In mijn nieuwe functie lever ik een bijdrage aan een belangrijk strategisch gebied van Emerson en zijn klanten", zegt Albertazzi. "Doordat we marktleider willen blijven op het gebied van Business-Critical Continuity, is het leveren van kwalitatieve producten en oplossingen alleen niet voldoende. Met onze uitstekende service maken we het verschil en zorgen we ervoor dat maximale betrouwbaarheid gedurende de gehele levenscyclus van de Emerson-producten is gegarandeerd."

Over Emerson Network PowerTM
Emerson Network PowerTM, een divisie van EmersonTM (NYSE: EMR), is wereldwijd marktleider op het vlak van Business-Critical Continuity. Het bedrijf biedt op maat gemaakte, flexibele en betrouwbare oplossingen die bedrijfskritische technologie-infrastructuren beschermen. Emerson Network PowerTM biedt een brede reeks van innovatieve kracht-, precisiekoelings-, connectiviteits- en geïntegreerde producten en diensten voor computer-, communicatie-, gezondheids- en industriële systemen, en wordt daarbij ondersteund door een enorme serviceorganisatie. De belangrijkste producten binnen het Emerson Power NetworkTM-aanbod zijn Liebert, ASCO en Astec. Voor meer informatie over Emerson Network PowerTM EMEA: www.eu.emersonnetworkpower.com

Over EmersonTM
EmersonTM (NYSE: EMR), gevestigd in St. Louis (VS), brengt technologie en engineering samen in innovatieve oplossingen. Het bedrijf levert deze vanuit divisies als netwerkstroomvoorziening, procesbeheer, industriële automatisering, klimaattechnologie en appliances en tools. EmersonTM realiseerde in het fiscale jaar 2006 een omzet van 20,1 miljard dollar.