Ingezonden persbericht


Persinformatie

06 maart 2007

Praktijktest politiediensten toont aan dat Philips NightGuide lampen extra veiligheid bieden

Eindhoven, Nederland - Tijdens een intensieve test, opgezet door het adviesorgaan Landelijk Contact Verkeer van de Politie waaraan tientallen agenten van algemene diensten en ongevallendiensten deelnamen, is de invloed van de NightGuide lampen van Philips in de praktijk getest. Daarbij is gekeken naar de invloed van de autolampen op het zicht en de helderheid in de dagelijkse praktijk. Gebleken is dat de Philips NightGuide lampen aanzienlijk beter en meer zicht opleveren. Dit wordt toegeschreven aan de verdeling van het uitgestraalde licht in drie specifieke zones, die qua kleur elk een eigen deel van het wegdek bestrijken waardoor het totale zicht sterk verbetert. De agenten van de verschillende korpsen hebben de lampen getest in de wetenschap dat zij dagelijks vele kilometers afleggen en goed zicht juist voor hen essentieel is. Het Landelijk Contact Verkeer van de Politie heeft de bevindingen van de agenten over de invloed van de NightGuide autolampen in kaart gebracht.

Opvallende resultaten
Van de deelnemende agenten werden ruim 70 auto's met de Philips NightGuide lampen uitgerust. De berijders hadden tot taak het verschil in gebruik van deze lampen met de standaardlampen in de praktijk van stadsverkeer en buitenwegen te beoordelen. Daarnaast voerden technici van de politie een test uit in een pikdonkere hal om het effect van de NightGuide lampen ook op die manier te meten. Woordvoerder Jan Seltonrijch van het Landelijk Contact Verkeer: "Wij waren zeer benieuwd naar de effecten van deze lampen. Uiteraard had Philips eigen testresultaten, maar de ervaringen uit de praktijk van onze mensen vonden zij een uitstekende graadmeter. Onze mensen koppelden terug dat de verschillen ten opzichte van bestaande lampen groot zijn. Zowel bij de nieuwste automodellen maar ook bij de oudere waarin de lampen waren aangebracht, was er een duidelijk betere lichtopbrengst. Andere reacties waren dat men minder vermoeid was en zeer te spreken over de helderheid en breedte van de lichtbundel. Het punt dat er het meest uitsprong was de hoeveelheid blauwachtig wit licht die het zicht in de diepte en de reflectie van borden 's nachts sterk verbetert."

Beter licht voor meer veiligheid
Hans Schipper, sales director Philips Automotive Lighting: "Dat verschillende politiediensten haar medewerking wilde verlenen waarderen we zeer. Hun mensen zitten ontzettend veel op de weg en zijn absoluut onafhankelijk. De testresultaten bevestigen onomstotelijk het doel waarvoor de NightGuide lampen zijn bedoeld: het juiste licht én beter licht op de plaatsen waar je het echt nodig hebt. En vooral goed licht dat de natuurlijke teruggang van de menselijke ooglens - die ongemerkt al vanaf je twintigste intreedt! - kan opvangen. Want, meer zien staat gelijk aan een grotere veiligheid, zowel voor jezelf als voor medeweggebruikers. Ook uit recente tests onder consumenten komt een hoge score naar voren. Meer dan 90% van hen beoordeelde de overall prestatie van de NightGuide lampen beter tot veel beter dan hun voorgaande lampen; bij een groep van 50 jaar en ouder zelfs bijna 100%! Deze tests onder diverse gebruikers brengen duidelijk aan het licht dat je in het donker met NightGuide lampen veel beter ziet en veiliger rijdt. Dat is belangrijk voor de professionele weggebruiker en ook voor de particulier die in het donker graag ontspannen en heelhuids op de plaats van bestemming komt."

###

Voor meer informatie (